19-01-2015

Bakrač: Nije se mogao spriječiti odron

Veliki odron koji se danas oko 12 sati desio na dionici magistralnog puta od gradskog stadiona u Budvi do raskrsnice na Zavali potpuno je zaustavio saobraćaj u pravcu Bečića i Cetinja.

Bakrač: Nije se mogao spriječiti odron | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva, Lazar Rađenović tokom drugog obilaska klizišta, prisutnim novinarima je rekao da je sreća prije svega da nije bilo žrtava, te da su na datoj lokaciji prisutni predstavnici Ministarstva saobraćaja, Direkcije za saobraćaj, Crna Gora puta i budvanske Službe za zaštitu i spašavanje sa svom neophodnom mehanizacijom. Očekuje se, prema riječima Rađenovića, da do početka večeri za vozila bude puštena jedna saobraćajna traka uz sve neophodne mjere predostrožnosti od strane saobraćajne policije.

Ipak krajnje rješenje ovog problema uslijediće tek izgradnjom bulevara sa 4 trake koji će povezati Bečiće i Budvu. Taj projekat Opština treba da realizuje u saradnji sa Direkcijom za saobraćaj.

Miodrag Bakrač, savjetnik u Direkciji za saobraćaj istakao je da se ovakav incident nije mogao spriječiti, te da ni zaštitne mreže ne bi ublažile odrone ogromnih kamenih stijena, koje su za sobom povukle velike količine zemlje i sitno rastinje.

Svaka sanacija biće samo privremeno rješenje do izgradnje bulevara, smatra Bakrač i još jednom upozorava da bez prijeke potrebe vozači tokom večeri ne kreću u tom pravcu dok se odron sasvim ne sanira.