08-05-2014

Barselonin kamp u Budvi od 20. do 25. maja

Jedan od najvećih svjetskih brendova u svijetu fudbala, španska Barselona, od 20. do 25. maja na Jazu organizuje kamp za djecu od 6 do 17 godina, koji će kroz petodnevni program imati priliku da sarađuju sa renomiranim stručnjacima iz čuvene akademije katalonskog kluba ESCOLA.

Barselonin kamp u Budvi od 20. do 25. maja | Radio Televizija Budva

Dva najperspektivnija dječaka, po ocjeni stručnjaka, dobiće sedam dana gratis put u Španiju i mogućnost daljeg dokazivanja u kampu tog fudbalskog giganta.

Lokalna samouprava Opštine Budva prepoznala je ovaj projekat kao vid unapređenja sporta, pogotovo fudbala, koji u našem gradu ima bogatu tradiciju.

"Ovo je jedan od projekata koji su veoma značajni, ne samo za mlade ljude koji će tu steći svoja znanja, već i Budvu kao destinaciju kada je sportski turizam u pitanju", kazao je potpredsjednik Opštine Budva, Ljubomir Filipović.

Predviđeno je da treninzi budu organizovani dva puta dnevno, a sa djecom će raditi više od 15 trenera iz cijelog regiona, kao i četiri zvučna imena iz fudbalskog kluba Barselona. Za sada ima već 100 prijavljenih učesnika kampa.