30-05-2022

Bašiću uručen trofej za najboljeg strijelca

Napadaču Petrovca Adnanu Bašiću sinić je uručen trofej Radija Crne Gore, koji se dodjeljuje najboljem strijelcu Telekom Prve crnogorske lige.


Foto: FSCG

Bašić je sezonu završio sa 14 golova.

Nagrada je potvrda da sam cijelu sezonu igrao dobro i pružao makimum na svakoj utakmici. To je velika stvar za moju budućnost i mnogo mi znači. Srećan sam zbog priznanja", rekao je Bašić.

Govoreći o planovima on je kazao da iskreno vjeruje da će mu sezona u Petrovcu biti odskočna daska za dalje.

"Prvo ću pričati sa rukovodstvom Petrovca, vidjeti kakve su im planovi, a onda ću donijeti odluku", kazao je Bašić.

Urednik redakcije Sportskog programa Radija Crne Gore Milan Jovanović kazao je da nastavljajući višedecenijsku tradiciju prenosa fudbalskih prvoligaških utakmica već devet godina motivišu igrače klubova u najvišem rangu takmičenja da se nadmeću za najboljeg strijelca u sezoni i trofej.

"Misija naše redakcije je, takođe, da tokom izvještavanja sa fudbalskih mečeva afirmiše klupski fudbal, ali i vrijednosti da se individualni uspjesi mogu postići timskim duhom, te da ova pojedinačna borba i trka ima smisla samo ukoliko postoji fer plej među igračima, rivalima. To su osnove u svakom poslu, pa i u novinarstvu, naročito u Javnom servisu, ali i u sportu, konkretno fudbalu", rekao je Jovanović.

On je sitakao da takvi stavovi treba da budu ukorijenjeni kod mladih, koji će sjutra, kako se to frazeološki kaže, biti ambasadori i reprezenti države.

"Da i mi u Sportskom programu Radija Crne Gore cijenimo budućnost, potvrda je da je trofej najboljem strijelcu Telekom Prve crnogorske fudbalske lige u tek završenoj sezoni, Mostarcu i članu Petrovca Adnanu Bašiću, uručio najmlađi novinar redakcije, Marko Perović", rekao je Jovanović.

Perović je trofej uručio Bašiću uoči finala Kupa Crne Gore.

(Mina)