02-10-2020

BBC-jev urednik nazvao obalu oko tvrđave Mogren jednim od najljepših mjesta na svijetu

Snimak nastupa Charlotte de Witte u Crnoj Gori je vidjelo milion gledalaca, a veliku globalnu podršku dao joj je i ključni akter elektronske scene, legendarni BBC-jev muzički urednik Pete Tong, koji je, tokom ekskluzivnog intervjua sa belgijskom superzvijezdom, nazvao budvansku obalu oko tvrđave Mogren jednim od najljepših mjesta na svijetu.

BBC-jev urednik nazvao obalu oko tvrđave Mogren jednim od najljepših mjesta na svijetu | Radio Televizija Budva

Na Tongov upit kako se našla na Mogrenu Charlotte je izjavila: "Bila je to saradnja s EXIT festivalom kojom su pokrenuli koncept u kojem dovode DJ-e na prelijepe lokacije odakle streamuju njihove nastupe. Imala sam sreću da sam dobila priliku da prva nastupim na prelijepoj lokaciji u Crnoj Gori. Snimali smo tokom zalaska sunca i bilo je čarobno.”

Malo koji DJ i producent na planeti ima uticaj kakav Pete Tong ima na svijet dance muzike u proteklih 20 godina. Kao urednik i glas vodećeg radija Europe, BBC-jevog Radio 1, Pete je, ponajviše kroz program Essential Mix i Essential Selection, postao vrhunski muzički autoritet i jedna ključnih osoba u industriji protekle dvije decenije. Njegov izuzetan rad osigurao mu je i nezvaničnu titulu globalnog ambasadora plesne elektronske muzike.

Nastupom Charlotte de Witte Exit je lansirao svoj novi projekt InfinitX koji će, kako je i sama umjetnica opisala Peteu Tongu, u promociji destinacija spajati najveća muzička imena sa najlepšim lokacijama širom svijeta.

Stream set snimljenog na staroj austrougarskoj tvrđavi Mogren, sa koje se pruža fantastičan pogled na Jadransko more i budvansku obalu, dosad je na društvenim mrežama i online video servisima pogledalo 930.000 ljudi širom svijeta. Publika sa svih kontinenata i preko stotinu zemalja, pokazala je oduševljenost kako Charlottinom muzikom i pojavom, tako i prirodnim ljepotama lokacije izrazivši veliku želju da posjete Crnu Goru.