20-03-2023

Beba koja je spašena iz Morače je van životne opasnosti

Beba koja je danas spašena iz Morače van životne je opasnosti i smještena je na odjeljenju Intezivne njege, potvrđeno je Pobjedi iz više izvora.

Beba koja je spašena iz Morače je van životne opasnosti | Radio Televizija Budva

Foto: Pobjeda/Stevo Vasiljević

Jutros su iz hladne rijeke bebu izvukli Aldin Ibrahimović, Almir Mujak i Demaj Špejtim, radnici Zelenila koji su prvi došli, a Adnan Dibrani je dječaku spasio život tako što mu je vješto istisnuo vodu iz pluća.


Dibrani je švedski poslanik, a u Crnoj Gori je bio u posmatračkoj misiji Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope koja je pratila izborni dan.

U razgovoru za Pobjedu, kaže da nije vjerovao da će uspjeti.

“Prelazio sam most i pogledao ka vodi kada sam vidio da žena i dijete plutaju rijekom. Neki drugi momci su došli, spustili se do rijeke i izvukli bebu iz vode, dok su drugi pozvali hitnu pomoć. Potrčao sam ka njima i vidio da drže bebu, koja nije davala znake života. Pošto imam malo dijete kod kuće, znao sam šta treba raditi u ovakvim situacijama”, ispričao je Adnan.

Plašio se, kaže, da je kasno, ali nije odustao.

“Uzeo sam bebu od njih i pokušao da uradim ono što znam, najbolje što mogu. Stisnuo sam bebu preko stomaka i leđa, istisnuo joj vodu iz pluća. Kada sam čuo njegov plač, jer sam kasnije saznao da je dječak, odjurio sam do hitne pomoći i predao im bebu”, rekao je Adnan.

U tim trenucima, zaista je, kako dodaje, mislio da je kasno, jer je beba već bila u vodi nekoliko minuta.

“Nisam želio da vjerujem da je istina…samo sam se nadao da će beba početi da diše. A kada sam čuo njegov plač, to mi je dalo dodatnu energiju da uspijem u tome da ga spasim”, zaključuje Dibrani, koji kod svoje troje djece ide srećan jer je uspio da pomogne jednom mladom životu.

“Zagrliću svoju djecu, a u mislima se nadati da će beba uskoro zdrava ponovo biti sa svojim roditeljima”, zaključio je švedski poslanik.

Policiji je danas u 11.20 časova prijavljeno da je primijećena u vodi žena sa djetetom. Tijelo žene bez znakova života je nešto kasnije izvučeno iz Morače.

Izvor: Pobjeda