30-01-2023

Besplatne radionice u Petrovcu od 1. februara

JU Narodna biblioteka Budve, područno odjeljenje Biblioteka S. M. Ljubiša nastavlja organizovanje besplatnih radionica za osnovce u Petrovcu počev od 1. februara. Radionice će se realizovati u dva ciklusa od 01. februara do 30. aprila i od 01. oktobra do 31. decembra.


Foto: Arhiva

Radionica „Čitaj, istraži, pripremi i pokaži“, namijenjena djeci uzrasta od 8-10 godina održava se svakog utorka u periodu od 13 do 14 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Radionica je osmišljena da osposobi djecu da se nesmetano izražavaju i da bogateći rječnik razvijaju samopouzdanje prilikom samostalnog i javnog izlaganja. Izbor teme biće u dogovoru djece i voditelja radionice, a uz osmišljavanje monologa i dijaloga stvaraće i priče. Takoće, biće im preporučena literatura prilagođena uzrastu, osmišljavaćemo monologe i dijaloge i stvarati priče. Iskustvo u radu sa djecom je pokazalo da se oni najbolje oslobađaju i izražavaju kroz nastup na sceni pa će to biti krajnji cilj.

Radionica engleskog jezika "DISCOVER ENGLISH" namijenjena je djeci uzrasta 8 - 10 godina i odvijaće se u periodu od tri mjeseca (februar, mart i april) svakog ponedjeljka u terminu do 13 do 14 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“ u Petrovcu.

Teme koje će biti obrađivane su: St Valentine's Day, Mothers' Day, The Real Shakespeare, Digital World, Film and Music.
Djeca će učiti jezik kroz nekoliko segmenata: gramatiku na drugačiji način, kroz popularne pjesme, slušaće i čitaće poznate priče i gledati inserte iz filmova,upoznaće jednog od najpoznatijih pisaca, obilježavaće poznate praznike u tom periodu, rješavaće asocijacije i zagonetke, bogatiti svoj vokabular i sastavljati kvizove.

Radionica „Matematika kroz igru“ namjenjena je djeci uzrasta od 5 do 7 godina i biće održavana svake srijede u terminu do 12:30h - 13:30 časova takođe u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Radionice će se realizovati kroz nekoliko segmenata:brojevi, geometrijske figure i tijela. Svaka radionica započeće kvizom znanja iz jedne od pomenutih tema. Tokom radionica biće korišćene razne igrice, pitalice, zagonetke i asocijacije. Učesnicima će na zanimljiv način biti predstavljen matematički sadržaj predviđen za ovaj uzrast. Stvoriće se mogućnost da djeca kroz novi pristup steknu nova znanja i vještine koja će im pomoći u snalaženju u raznovrsnim situacijama.

Radionica „Zabavna matematika“ je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 11 godina, a zainteresovani mogu doći svakog petka od 14.15 – 15.15 časova u prostorijama OŠ „Mirko Srzentić“.

Radionice za ovaj uzrast će takođe biti realizovane kroz nekoliko tema: istorijat matematike, problemski zadaci, brojevi, geometrija. Koristiće se iste metode kao i u mlađoj grupi, s tim što će biti prilagođene uzrastu i predznanju učesnika.

Cilj matematičkih radionica je razbijanje predrasuda da je matematika oblast koju je teško savladati, kao i osposobljavanje polaznika da samostalno koriste veb alate kako bi bili u mogućnosti da u budućnosti istražuju i nadograđuju svoja znanja, kao i da ih na pravi način primjenjuju.