09-12-2023

Besplatno skijanje za građane Kolašina i tri okolne opštine

Ski centar Kolašin 1450 je, u okviru prvog planinskog rizorta na ski stazama - Kolašin Valleysa, ove sezone obezbijedio besplatno skijanje za građane Kolašina, Andrijevice, Berana i Petnjice.

Besplatno skijanje za građane Kolašina i tri okolne opštine | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/pxb

Iz Kolašin Valleysa su kazali da je besplatan ski-pas četiri dana sedmično, od ponedjeljka do četvrtka, namijenjen punoljetnim građanima tih opština, dok će Petnjičani to pravo koristiti i petkom.

„Sve što je potrebno je identifikacija uz ličnu kartu za punoljetne građane. Djeca i mladi ostvaruju to pravo u pratnji roditelja sa ličnom kartom“, objasnili su iz rizorta.

Uz to, Ski centar Kolašin 1450 i rizort Kolašin Valleys obezbijediće i besplatnu ski opremu za Kolašince, prvenstveno omladinu. Riječ je o skijama, cipelama, vezovima i štapovima za one koji nemaju opremu.

Akcija važi na stazama Kolašin 1450, ali ne i državnog Skijališta Crne Gore.

PR i marketing savjetnica na projektu Kolašin Valleys, Dragana Bećirović, saopštila je da besplatno skijanje za građane Kolašina i tri okolne opštine i kampanja Skijam na svojoj planini, predstavljaju jednu od aktivnosti iz programa društveno-odgovornog poslovanja koje će se nastaviti i u predstojećem periodu, pored ostalog, i kroz doprinos prazničnom ukrašavanju grada i neke druge akcije.

„Očekujemo da staze 1450 budu najposjećenije i vjerujemo da je ova pogodnost za građane Kolašina i tri susjedne opštine pravi podsticaj skijanju koje u ovim krajevima ima dugu tradiciju”, rekla je Bećirović.

Kolašin Valleys je prvi hotelsko-rezidencijalni kompleks na ski stazama u Crnoj Gori. To je cjelogodišnji planinski rizort sa hotelskim kapacitetima i kolekcijom ekskluzivnih vila – šalea, smješten u alpskom ambijentu na padinama Bjelasice, uz izvanredno skijalište sa trenutno 45 kilometra ski-staza.

Prvi planinski rizort razvija se kao destinacija aktivna i zimi i ljeti, na Bjelasici, između Nacionalnog parka Biogradska gora, Moračkih planina i Komova i kanjona Tare pod zaštitom UNESCO-a.

Planinski rizort na nadmorskim visinama 1450 i 1600 metara, čiji projekat potpisuje Ecosing, globalno renomirani kanadski studio za planiranje skijališta, ove zimske sezone otvoriće vrata svog prvog hotela, Swissotel Resort Kolašin.