28-01-2021

Bijelo Polje: Od posljedica COVID-a preminula dva korisnika Doma za stare

U Domu za stare u Bijelom Polju 46 osoba pozitivno je na COVID 19, a od posljedica zaraze koronavirusom preminula su dva korisnika, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Bijelo Polje: Od posljedica COVID-a preminula dva korisnika Doma za stare | Radio Televizija Budva

Foto: RTCG

Iz IJZ su kazali da je od 11 hospitalizovanih korisnika jedan preminuo u Opštoj bolnici Bijelo Polje i da je smrt od posljedica infekcije koronavirusom potvrđena kod još jednog korisnika koji je boravio u Domu.

Kako su naveli, od ukupno 162 korisnika Doma za stare u Bijelom Polju, IJZ je testirao 161, dok će se test za jednog korisnika ponoviti.

“Infekcija novim koronavirusom je potvrđena kod još 39 korisnika. Uključujući sedam pozitivnih slučajeva od utorka, trenutno u Domu za stare u Bijelom Polju imamo 46 pozitivnih osoba na novi koronavirus”, navodi se u saopštenju.

Iz IJZ su rekli da je u toku testiranje zaposlenih u Domu za stare i da će o rezultatima javnost biti blagovremeno obaviještena.

“IIJZ nastavlja da, zajedno sa nadležnom higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Bijelo Polje, intenzivno prati epidemiološku situaciju u toj ustanovi i pruža svu neophodnu podršku i pomoć iz domena našeg rada i zakonskih nadležnosti”, kaže se u saopštenju.


(MINA News)