23-07-2020

Bivši saigrači o Zidanu: Nemoguće je bilo ne voljeti ga

Zinedin Zidan jedna je od najprepoznatljivijih figura svjetskog fudbala. Sadašnji trener Real Madrida imao je blistavu igračku karijeru u "kraljevskom klubu". Ovako su popularnog Zizua opisali bivši saigrači u Realu i Juventusu.


Zidan i Solari, Foto: Marca

Fernando Jero

"On je došao iz drugačije lige u kojoj se fudbalu pristupalo na drugačiji način, ali čim je dotakao loptu znao si koliko je dobar i za šta je sposoban", kazao je legendarni kapiten Madriđana i dodao:

"Zizu nikoga ne zavodi. On je ono što vidite, nema drugu stranu."

Jero je istakao da je Zidan došao kao tiha i stidljiva osoba te da pamti njegovu eleganciju i jednostavnost.

Paolo Montero

Urugvajac Paolo Montero sa Francuzom je branio boje Juventusa.

"Bilo je ne moguće ne voljeti ga. Bio je samostalan i isticao se kao skromni vođa, najskromniji kojeg sam upoznao. Bio je vrhunski saigrač, najbolji. Čino je da nemoguće izgleda lako", rekao je Urugvajac, prenosi "Marka".

Valter Samjuel

"Na mene je ostavio utisak mirne osobe, posvećene porodici uz izražajnu crtu odmjerenosti", rekao je o Zidanu saigrač iz Reala Samjuel istakavši da se od fudbalera poput Zizua definitivno uči.

"Uprkos tome što smo na terenu pokrivali različite pozicije, uvijek sam posmatrao kako se kreće, dribla, i kako, da bi mogao da proslijedi kvalitetan završni pas, uvijek prima loptu u dobrom položaju", kazao je on.


Čuveni volej protiv Leverkuzena, u finalu LŠ 2002. godine

(yt/realmadrid)

Alvaro Meija

Svojevremeno veliki talenat Reala, Alvaro Meija, istakao je da je igranje sa Zidanom za njega bilo privilegija.

"U tom periodu on je bio najbolji fudbaler svijeta i bilo je zadivljujuće sa njim učestvovati na treninzima. Svakog dana priredio bi nešto novo - novu kontrolu, dribling, šut, nešto što bi nas sve iznenadilo", ispričao je on kazavši da su svi u "kraljevskom klubu" zadivljeno posmatrali Zidanove majstorije.

Navodi da je Zidana krasio takmičarski duh.

"Bio je zatvoren, ali do kraja takmičarski nastrojen. Volio je da pobijedi, a bio je jako skroman van terena. Ta izbalansiranost me oduvijek oduševljavala."

Meija ističe da je Francuz bio fudbaler na kojeg se on ugledao i da je tako ostalo do kraja karijere. To je bila, kako zaključuje, privilegija i san, totalno divljenje.

Santijago Solari

Santijago Solari, bivši saigrač i prethodnik na klupi Reala, za Zidana otvoreno kaže da je legenda madridskog kluba.

"Nemoguće je Zidana opisati riječima. On je neuporediv. Ostavimo ga tamo, u njegovoj veličini", prokomentarisao je Solari.

Alesandro del Pjero

Riječi hvale za Zizua imao je Aleks del Pijero, ikona Juventusa, nekadašnji saigrač, ali i rival u finalu Svjetskog prvenstva 2006.

"Tokom karijere susreo sam mnoge velike fudbalere. Defanzivce kao što su Maldini, Kanavaro, Montero. Zatim, napadače poput Inzagija i Totija. Ali, Zinedin je bio najnevejerovatniji od svih njih", rekao je on.

Dejvid Bekam

Dejvid Bekam ispričao je anegdotu o posljednjem Zidanovom treningu.

"Bili smo sami u svlačionici i on je sjeo pored mene i rekao: "Hvala ti na svemu što si uradio, što si bio moj saigrač u najboljem timu" ", prisjetio se Bekam.

Florentino Perez

"Zidan je blagoslov za Real Madrid", ponetirao je kratko rečenicom predsjednik "kraljevskog kluba".


Izvor: Marca