07-02-2022

Bojana Gojković za portal RTV Budva: Daću sve od sebe da nastavim istim tempom kao i do sada

Bokserka Bojana Gojković nedavno je od strane Opštine Budva proglašena najperspektivnijom sportistkinjom na području našeg grada. U razgovoru za portal RTV Budva, višestruka prvakinja Evrope osvrnula se na dosadašnje uspjehe, kao i na planove u narednom periodu.


Sa ceremonije dodjele priznanja, Foto: Nikola Todorović

"Srećna sam što sam dobila plaketu za najperspektivniju sportiskinju, kao i što je moj klub dobio niz značajnih priznanja. Dali smo sve od sebe da donesemo dobre rezultate sa jakih takmičenja", kazala je Gojković.

Nakon fantastičnih rezultata u mlađim kategorijama i četiri zlatne medelje u uzrastima juniorki i mladih, članicu Bokserskog kluba "Budva" očekuje seniorski debi.

"Pripreme su bile veoma zahtjevne. Imali smo malu pauzu, počeli sa snagom, pa prešli na boks. Sve je išlo polako, ali velikim intenzitetom. Osjećam se spremno, daću sve od sebe da nastavim istim tempom kao i do sada", istakla je ona.

Prvi seniorski meč Gojković će imati na turniru u mađarskom Debrecinu, koji će se održati od utorka do subote. Na ovom takmičenju učestvovaće i Petar Liješević i Petar Marčić.

Pobjedonosni niz mlada Budvanka započela je na juniorskom šampionatu Evrope u gradu Anapa u Rusiji 2018, a godinu dana kasnije odbranila je titulu u rumunskom Galatu.

U uzrastu mladih oba najsjajnija odličja osvojila je u svom gradu - 2020. i 2021. godine, kada se i Budva prikazala kao odličan domaćin, a crnogorski bokseri reprezentovali državu u pravom svjetlu.


Momenat kada je naša kraljica boksa četvrti put zaredom postala šampionka Evrope - Budva 2021. godine, Foto: BK Budva

Većinom glasova čelnika Evropske bokserske federacije (EUBC) ona je na posljednjem šampionatu za mlade proglašena i za najbolju takmičarku turnira.

(VIDEO) Bojana Gojković moćno do četvrte evropske titule

"Nekako mi je sve nestvarno, ali sam presrećna što sam donijela toliko zlatnih medalja sa svoj klub i grad. Daću svoj maksimum da tako nastavim u budućnosti", poručuje Gojković.

Kada su velika takmičenja u pitanju, našu bokserku u ovoj godini očekuje Evropsko prvenstvo do 22 godine koje je na programu u martu, a učestvovaće i na Evropskom prvenstvu seniorki koje će se održati u julu mjesecu.



M.S.