23-12-2022

Bojić: Cilj pojedinaca i interesnih grupa da se imovina AMD Budva otuđi

Predstavnica Auto moto društva Budva, Biserka Bojić, pozvala je nadležno tužilaštvo da ispita navode da li je nekadašnji direktor tog društva Drago Glišić u dogovoru sa pojedincima koji imaju interes da AMD Budva više ne postoji i da se imovina otuđi i prenese na treća lica.


Bojić, Foto: PR Centar

Ona je danas održala pres konferenciju povodom situacije u AMD Budva koje postoji oko 70 godina, „a koje se neodgovornim ponašanjem pojedinaca iz godine u godine gasi i potkrada“.

„Nekada je u ovom društvu radilo oko 30 ljudi koji su svojim radom zarađivali svoje plate, što danas na žalost nije slučaj. Danas je situacija takva da je zaposleno oko deset radnika. Prosječna plata je bila 670 eura, a od 2015. godine se ne primaju zarade niti se uplaćuju porezi i doprinosi državi. Imovinom društva koja je jako vrijedna nedomaćinski se posluje, očito sa ciljem da se društvo ugasi“, ukazala je Bojić.

Prema njenim riječima, sa zaposlenima niko od nadležnih ne razgovara, navodeći da je neizvjesno šta će biti sa otpremninom radnika.

„Vrijednom imovinom ne upravljaju zaposleni, već je ona izdata u zakup fizičkim i pravnim licima, a da niko ne zna pod kojim uslovima. AMD Budva posjeduje imovinu od 4646m2, nalazi se u centru Budve i ima visoku tržišnu vrijednost. Očigledno je da je cilj pojedinaca i interesnih grupa da se po svaku cijenu dokopaju tog vrijednog zemljišta, a da se dosadašnje AMD Budva ugasi“, istakla je Bojić.

Ona tvrdi da je „čovjek koji je zadužen da realizuje ovaj veoma štetni projekat po državu i društvo nekadašnji direktor Drago Glišić, koji je učinio sve da firmu uništi i zaposlene rastjera“.

„Drago Glišić je registrovao dvije fantomske firme bez imovine ili zakupa iste, da bi prije dvije godine otišao u penziju, ali i dalje rukovodi AMD Budva i nikome ne polaže račune. On je protivzakonito imenovao sebe za VD direktora, iako je znao da kao strani državljanin na to nije imao pravo. To je dokaz da je od početka imao jasan plan kako da uništi nekada profitabilno društo u ime pojedinaca ili interesnih grupa“, smatra Bojić.

Ona je kazala da se godinama zalaže u ime zaposlenih i njihovih porodica da se uspostavi red kako bi AMD Budva ponovo moglo da normalno posluje.

„Ova situacija najviše brine što su zaposleni ostali bez primanja, a o njihovom statusu niko ne brine, pa se postavlja pitanje da li će i na koji način zaposleni u ovoj situaciju ostvariti pravo na penziju i kakva ih sudbina čeka. Zabrinjava ćutanje nadležnih državnih organa što dodatno brine sve zaposlene“, rekla je Bojić.

Ukazala je da su se obraćali opštinskim organima za pomoć, ukazujući na stanje u kom se nalazi AMD Budva.

„Tražila sam od Ministarstvo javne uprave da reaguje, ali se to nije desilo“, dodala je Bojić.

Smatra da postoji osnovana sumnja da je takozvani direktor Drago Glišić u sprezi sa nekim pojedincima koji imaju interes da AMD Budva više ne postoji, te da se imovina otuđi, odnosno, prenese na treća lica.


Izvor: PR Centar