29-11-2021

Bokseri Budve osvojili osam medalja u Beogradu

Takmičari Bokserskog kluba “Budva” osvojili su osam medalja na Otvorenom prvenstvu Beograda koje je održano minulog vikenda u glavnom gradu Srbije.


Foto: BK Budva

Oni su se okitili sa pet zlatnih, jednom srebrnom i dvije bronzane medalje.

Na debiju u seniorskoj konkurenciji do zlatne medalje došao je Petar Liješević sa učinkom od dvije pobjede. Najsjajnije odličje zaslužili su i Nikola Radenović (mladi, kategorija - 67 kg), Andrija Brajković (junior, kategorija + 80 kg), Vasilije Kujundžić (školarac, kategorija - 80kg) i Mihailo Milović (školarac, - 70 kg). Kujundžić je, kao i Liješević, upisao dva trijumfa.

Srebrnu medalju osvojila je Stefa Pejović, i to u konkurenciji mladih kategorije do 63 kilograma, dok su bronzana odličja zaslužili juniorka Anastasija Mitrović ( - 57 kg) i školarac Nikša Vučetić ( - 48 kg).

Od boksera iz Crne Gore nastupili su jos Dimitrije Milić (BK Power Boxing) koji je uz dvije pobjede osvojio zlatnu medalju u seniorskoj konkurenciji u kategoriji preko 92 kligrama, a isti učinak ostvario je i Tomislav Đinović (BK Zlatičanin) u uzrastu mladih u kategoriji do 60 kilograma.

Bronzano odličje u konkurenciji školaraca u kategoriji do 54 kilograma zaslužio je Milija Keković iz BK Podgorica.

Otvoreno prvenstvo Beograda održano je u SC "Žarkovo" 27. i 28. novembra.


M.S.