26-06-2020

Bokserski klub Budva dao javnu podršku Nikoli i Stevanu Sjekloći

Bokserski klub Budva dao je javnu podršku bokserima Nikoli i Stevanu Sjekloći koji se od srijede nalaze u pritvoru, kada su uhapšeni nakon nereda u Budvi, koje je pomno pratio cijeli region, saopšteno je iz tog sportskog kolektiva.


Foto: Arhiva, RTV Budva

"Naime, portal RTCG je označio Nikolu kao člana organizovane kriminalne grupe, a nigdje nisu ni spomenuli da je on jedan od najuspješnijih boksera u istoriji Crne Gore i da mu je upravo država dodjelila status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom (bronza na prvenstvu Evrope 2000. i bronza na prvenstvu svijeta 2003. godine) na osnovu kojih ima nacionalnu penziju", podsjetili su.

Iz bokserskog kluba Budva takođe su napomenuli da je na portalu RTCG Stevan Sjekloća označen kao bezbjedonosno interesantno lice iako nikada u životu nije imao čak nijednu prekršajnu prijavu ili presudu.

"A osim toga je bio višetruki šampion Crne Gore u boksu i državni reprezentativac, dok sada volonterski radi u našem klubu kao pomoćni trener."

Zbog, kako su naglasili, takvih neprofesionalnih napisa smatraju da je zasigurno nanesena šteta kako Nikoli i Stevanu lično, tako i besprekornoj reputaciji budvanskog kluba.

"Želimo da apelujemo na pravosudne organe da odrade svoj posao bez pristrasnosti i u skladu sa zakonom te da niko od gore navedenih ne bježi od bilo kakve pravne odgovornosti ako za istu uopste ima osnova", ukazali su u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici kluba.