10-08-2023

Božović Jovović: U toku izrada Strateškog plana i Strategije razvoja kulture Opštine Budva

Glavna administratorka Opštine Budva, Nevenka Božović Jovović za Polis se osvrnula na strateške dokumente koji su u fazi pripreme: Strateški plan razvoja Opštine Budva i Strategiju razvoja kulture Opštine Budva.


Foto: Opština Budva

Strateški plan razvoja Opštine Budva obuhvatiće period od 2023. do 2027. godine.

"Nacrt prvog dijela izrade Strateškog plana je predat evaluatoru na ocjenu. Ja sam u komunikaciji sa gospođom Milenom Đedović koja me je i obavijestila da imamo obavezu da dostavimo to koordinatoru koji je angažovan od strane UNDP-a. Potrebno je da da saglasnost, odnosno sugestije na taj prvi dio izrade strateškog plana. Dogovorili smo se da sljedeće sedmice imamo sastanak konsultativne grupe na kojem će i oni učestovati, da bih odmah krenuli u izradu sljedeće faze", istakla je Božović Jovović.


Printscreen: Youtube/RTV Budva

Ona je najavila da će na narednoj vanrednoj sjednici lokalnog parlamenta odbornicima biti predstavljen dokument Strategije razvoja kulture Opštine Budva od 2024. do 2028. godine.

"Strategija je od izuzetnog značaja i u interesu je svih, jer je taj dokument dio aplikacije za Evropsku prijestonicu kulture. Pozivam sve političke subjekte da dođu na sjednicu", kazala je glavna administratorka.

Kako je Božović Jovović naglasila, i pored brojnih izazova koji su uslijedili nakon određivanja pritvora predsjedniku Opštine Milu Božoviću, kao i poslovima koji se vezuju za tok turističke sezone, obaveze se obavljaju redovno i regularno.

M.S.