25-04-2022

Božović podnio ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore

Saopštenje za javnost Mila Božovića, poslanika kluba Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore prenosimo integralno.

Božović podnio ostavku na funkciju poslanika u Skupštini Crne Gore | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Obavještavam zainteresovanu javnost u Crnoj Gori, a posebno glasače pobjedničke izborne koalicije “Za budućnost Crne Gore” sa čije sam liste avgusta 2020. godine izabran za poslanika u Skupštini, da podnosim ostavku na ovu funkciju.

S obzirom na to da sam prihvatio da budem nosilac liste na predstojećim izborima u Budvi, a kako po slovu Ustava i zakona ista osoba ne može istovremeno obavljati funkciju poslanika i funkciju predsjednika opštine, na ovaj način želim da stavim do znanja da u pogledu ishoda rezultata budvanskih izbora - ne ostavljam prostora ni za najmanju sumnju u izbornu pobjedu.

Poznato mi je, da je običajena praksa da poslanik podnosi ostavku tek nakon rezultata izbora odnosno u zavisnosti od istih, ali sa tim u vezi nemam ni najmanju dilemu i ne želim da zadržavam “rezervnu poziciju”. U ogromnu podršku građana i građanki Budve kao i u pobjedu liste koju predvodim - nedvosmisleno vjerujem. I na ovaj način, taj realni, izborni optimizam želim upečatljivo da potvrdim. To je i u skladu sa rezonima kojima se vodim - i kroz život i kroz politiku.

Nema kalkulacija, nema čekanja. Kampanja za lokalne izbore u Budvi je počela, a ovim činom dobiće dodatno motivaciono ubrzanje. Uspjeli smo 2016. da oslobodimo grad od korupcije, uspjeli smo 2020. godine da odbranimo grad od represije i puča, vrijeme je da uspostavimo političku stabilnost u Budvi i time omogućimo uslove za njen ubrzani razvoj i napredak. Rasploženje i uvjerenje za tako nešto je veliko a u prilog tome je i moja ostavka na funkciju poslanika. Pobjeda ili ništa.