17-11-2016

Branka Čvorović izabrana za predsjednicu OŽCG

Na juče održanoj Skupštini OŽCG, za predsjednicu je izabrana novinarka Branka Čvorović, potpredsjednica Organizacije žena Budve i dugogodišnja aktivistkinja nekoliko NVO.

Branka Čvorović izabrana za predsjednicu OŽCG | Radio Televizija Budva

Organizaciju žena Crne Gore proteklih 26 godina uspješno je vodila Anka Žugić okupljajući opštinske organizacije žena, nizom akcija, manifestacija, projekata i aktivnosti. Sumirajući dugogodišnji rad Žugić je istakla afirmaciju na međunarodnom nivou i učešće na kongresima žena Balkana, saradnju sa Ambasadom Narodne Republike Kine, pokretanje časopisa Iva, štampanje kuvara sa tradicionalnim jelima iz Crne Gore, izložbe „Fotografije govore“, eko projekti ljekovitog bilja na Durmitoru, učešće na „Zlatnim nitima“ u Vrnjačkoj Banji, i realizaciju seminara, književnih večeri, slikarskih izložbi, tematskih putovanja i sl.



Svih ovih godina Organizacija žena Crne Gore je čuvala tradicionalne vrijednosti i prilagodjavala se društvenim trendovima te je dogovoren i zajednički projekat sa opštinom Podgorica o otvaranju Kuće domaće radinosti.

Po riječima predsjednice Branke Čvorović, zajedno sa predsjednicama opštinskih organizacija, koje čine Skupštinu OŽCG, nastaviće započete projekte i aktivnosti i u narednom četvorogodišnjem periodu obogatiti ih novim.