13-04-2022

Brđanin i Mihailović: Samo zajedno se možemo izboriti sa problemom vršnjačkog nasilja

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin sastao se danas sa direktoricom NVO Roditelji, Kristinom Mihailović, a fokus sastanka bila je tema vršnjačkog nasilja i uopšte nasilja među djecom školskog uzrasta.


Foto: Uprava policije

Sastanak je, kako su kazali iz Uprave policije, bio povod za razgovor o dosadašnjoj saradnji, ali i za razmatranje modela buduće saradnje policije i ove organizacije.

Ocijenjeno je da je vršnjačko nasilje problem kojem se treba posvetiti kontinuirana pažnja, naročito u dijelu istraživanja uzroka, a ne samo prilikom nastupanja konkretnih negativnih posljedica.

Sastanku je prisustovala i šefica grupe za potražnu djelatnost, suzbijanje maloljetničke delikvencije i nasilja u porodici Snežana Vujović.

"Sagovornici su se saglasili da se ovom problemu mora pristupiti sistemski, te da je neophodno osnažiti saradnju na svim nivoima, od donosioca politika do njihove primjene od strane policije, centara za socijalni rad, škola i roditelja. Dogovoreno je da se u narednom periodu organizuju zajednički sastanci i sa predstavnicima ostalih resora države u čijoj su nadležnosti ova pitanja, kako bi se obezbijedila kvalitetnija primjena postojećih propisa ali i dogovorili neophodni koraci u njihovom unapređenju", naveli su u saopštenju.