10-02-2021

Brguljan: Sve podređeno plasmanu u Tokiju

Crnogorski vaterpolisti na kvalifikacionom turniru u Roterdamu pružiće maksimum i učiniti sve da izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju, kazao je kapiten crnogorske reprezentacije Draško Brguljan.


Foto: Aleksandra Krupanič

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra putuje za Roterdam, gdje u nedjelju počinje kvalifikacioni turnir za odlazak na Olimpijske igre.

Brguljan je kazao da je zadovoljan kako je selekcija odradila pripreme za ono što ih očekuje u Holandiji.

"Više od dvije sedmice se spremamo i mislim da smo se odlično spremili - fizički je sve kako treba, mislim da će forma biti pogođena u pravom trenutku. Bilo je jako naporno, kao i uvijek na našim pripremama. Nismo imali odmora, uglavnom smo trenirali", rekao je Brguljan.

On je istakao da je bilo problema sa povredama i da će se sjutra znati tačan sastav.

"Jedino što mogu da obećam je da ćemo svi, koji odemo tamo, pružiti maksimum da izborimo plasman na Olimpijske igre", kazao je Brguljan.

Crnogorski vaterpolisti u Roterdamu igraće u grupi A sa Turskom, Kanadom, Brazilom, Grčkom i Gruzijom.

Na otvaranju turnira u nedjelju igraće protiv Turske (14.30).

"Volim da su te prve utakmice lakše - sigurno je da ćemo mi doći iz punog treninga i obično taj početak takmičenja nama malo teže krene. Tako da je dobro što je protivnik na startu Turska. Moramo da pobijedimo na tom meču", rekao je Brguljan.

Komentarišući rivala u drugom kolu, selekciju Kanade, kazao je da sa njima nemaju baš neka dobra iskustva.

"Oni su nepoznanica - ne znamo u kakvom će sastavu doći, ni koliko je ekipa podmlađena, ali to je jedna dobra prilika da vidimo kakvi su. Predvodi ih jedan od najboljih trenera svijetu, Porcio. Mislim da smo apsolutno bolja ekipa od njih i tu utakmicu, kao i meč sa Brazilom bi trebalo da pobijedimo", poručio je Brguljan.

On smatra da će duel sa Grčkom, u četvrtom kolu (17. februara u 16 sati) odlučiti pobjednika u grupi.

"Bilo bi dobro da ih pobijedimo, ali i ako to ne uspijemo, imamo utakmicu sa Gruzijom - nikakav problem i ako budemo drugi u grupi. Sve nam počinje od četvrtfinala", rekao je Brguljan.

U grupi B su Hrvatska, Njemačka, Rusija, Francuska, Holandija i Rumunija.

"Grupa B je teža od naše. Ko god da nam bude protivnik - biće teško. Sve se svodi na četvrtfinale. Ono vas vodi ili u borbu za Olimpijske igre ili idete kući. Vjerujem da možemo biti odmorniji od ekipe, koja će iz druge grupe doći u četvrtfinale, da ćemo imati, nadam se, lakše utakmice, a onda u tom meču četvrtfinala da damo sve od sebe i prođemo dalje. A onda imamo dvije šanse za prolaz na Olimpijske igre", rekao je Brguljan.

Najbolje četiri ekipe iz obje grupe plasiraće se u četvrtfinale, dok će tri najbolje reprezentacije sa turnira izboriti plasman na Olimpijske igre.


(MINA News/FOS)