22-05-2020

Brnabić predložila da se EXIT ne otkazuje

Iako je EXIT festival nedavno objavio kako se ove godine neće održati u svom standardnom formatu i terminu, premijerka Srbije Ana Brnabić juče je zamolila organizatore da ne otkazuju festival, već da je preporuka Kriznog štaba odlaganje festivala za avgust imajući u vidu drastično poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji, ali i cijelom regionu i većini zemalja Evrope, saopštili su organizatori.


Foto: Exit festival

"Donijeli smo preporuku da se EXIT pomjeri za avgust jer očekujemo da će tada biti potpuno mirna situacija u cijeloj Evropi", rekla je premijerka Srbije novinarima, i dodala da je preporuka da se festival pomjeri, a ne otkaže.

Iz EXIT tima su pozdravili mogućnost da se u avgustu održi ne samo EXIT festival, već i druge manifestacije u Srbiji, te da je preporuka epidemiologa dobra vijest za sve, a posebno za najpogođenije sektore turizma i manifestacija.

U EXIT timu napominju da su spremni i na promjenu formata festivala:

"Ako bude potrebno, mi smo spremni drastično smanjiti kapacitet festivala, kao i ograničiti broj posjetilaca na domaću i regionalnu publiku", izjavili su organizatori i apelovali da se organizuje sastanak na kojem će se definisati svi detalji i odgovoriti na otvorena pitanja.


Izvor: Vijesti