10-01-2023

Broj ulazaka u CG preko Dobrakova na prošlogodišnjem nivou

Na graničnom prelazu Dobrakovo, kod Bijelog Polja, tokom novogodišnjih i božićnih praznika zabilježena je pojačana frekvenca vozila.

Broj ulazaka u CG preko Dobrakova na prošlogodišnjem nivou | Radio Televizija Budva

(Foto: Radio CG)

Pomoćnik komandira za granične provjere Aleksandar Mrdak kazao je Radiju Crne Gore, da su tokom novogodišnjih i božićnih praznika na graničnom prelazu Dobrakovo registrovane gužve u oba pravca, premda je, kako je naveo, bilo znatno više onih koji su ušli u Crnu Goru u odnosu na registrovane odlaske.

On je kazao da su putnici, kada je u pitanju region, obično iz Srbije, BiH, Makedonije, Hrvatske, Ukrajine. Registovan je i znatan priliv gostiju iz Rusije, Ukrajine, Turske i Njemačke.

Prema njegovim procjenama broj putnika koji su proteklih praznika ušli u Crnu Goru je na prošlogodišnjem nivou. Najveće gužve zabilježene su uoči Nove godine te ispred Božića, kada su zadržavanja, zbog uobičajene granične kontrole, bila do 20 minuta.

Službenici granične policije su, prema riječima Mrdaka, preduzimali sve mjere iz svoje nadležnosti kako bi zadržavanja bila što kraća. Najveća frekvencija saobraćaja zabilježena je tokom dana dok je noću intezitet saobraćaja bio znatno manji, za razliku od ljetnjeg perioda kada su najveće gužve bilježene u večernjim i jutarnjim časovima.

Najviše gostiju odlazilo je na primorje radi dočeka Nove godine, a značajan broj se opredijelio za naše poznate Ski centre Kolašin i Žabljak.

Prema riječima Mrdaka tokom praznika se broj teretnih vozila zadržao na prošlogodišnjem nivou.