13-04-2016

Budva domaćin crnogorskog džiju džica kupa i evropskog kvalifikacionog kupa

Budva će 7 i 8. maja biti domaćin Osmog crnogorskog džiju džica kupa i Prvog evropskog kvalifikacionog kupa.

Budva domaćin crnogorskog džiju džica kupa i evropskog kvalifikacionog kupa | Radio Televizija Budva

Sam dogadjaj je velika čast i privilegija za taj sport jer će biti odličan test kroz koji će evropskoj javnosti još jednom moći da se pokaze koliko se ozbiljno radi u crnogorskom savezu i džiju džica klubu Budva-Komercijalna banka.

"Budvanski turnir je prošle godine na zvaničnom evropskom sastanku u Holandiji proglašen za kvalifikacioni kup i jedan od tri najkvalitetnija evropska turnira. Ta informacija je zvanično proslijedjena svim institucijama u Crnoj Gori, počevši od Cok-a, te Uprave za sport i mlade, Ministarstvu prosvjete i sporta, kao i pedsjedniku Opštine Budva Srdji Popoviću. Ono što svakako sportska javnost mora da zna je da se upravo na ovakvim turnirima skupljaju bodovi za Olimpijadu neolimpijskih sportova", kazao je Ranko Vukotić, predsjednik džiju džica saveza Crne Gore.

Obzirom da se radi o turniru koji je od interesnog značaja za razvoj crnogorskog sporta, u narednom periodu će se raditi na tome da se od sledeće godine turnir zove "Montenegro-Budva Open".

Cilj organizatora jeste da se ispoštuju svi kriterijumi Evropske federacije. Najveći problem predstavljaju i u ovom slučaju finansije te se iz saveza nadaju da će i to prevazići uz pomoć lokalne samoprave.

Ove godine turniru će prisustvovati kompletan bord evropske federacije kao i predsjednici svjetske i balkanske federacije. Ukoliko evropska federacija bude zadovoljna turnirom u Budvi, crnogorski savez će moći da konkurise za vizu u organizaciji evropskog seniorskog prvenstva.

"Savez će se potruditi da na što bolji način pomogne organizaciju turnira, kako u tehničkom tako i u organizacionom dijelu. Nas raduje održavanje ovakvog dogadjaja jer je prevazišao okvire Crne Gore što je bio i cilj od samog početka. Najavljena učešća brojnih ekipa iz regiona i Evrope potvrda su poštovanja svih saveza ka Crnoj Gori i svim do sada postignutim rezultatima kako na domaćem tako i na svjetskom nivou", rekao je Saša Boltić, sportski direktor džiju džica Saveza Crne Gore.

"Ovo je veliki zadatak za takmičare našeg Saveza, jer sve do sada postignute rezultate moramo da potvrdimo i pred našom publikom. Dolaze nam najkvalitetniji sportisti iz cijele Evrope, i to će biti jedno jako takmičenje kako za mališane tako i za seniore, ali i odlična provjera za nas pred odlazak na Evropski kup u Gent. Pozivam sve gradjane Crne Gore da nas podrže i da dodju da pogledaju šta mi to zapravo radimo", kazao je Stefan Vukotić, selektor juniorske reprezentacije Crne Gore.

U okviru turnira biće odžan i drugi medjunarodni sudijski seminar. Crna Gora je dobila organizaciju turnira umjesto Sank Petersburga.

Organizacioni odbor manifestacije čine: predsjednik Nenad Jovović i članovi Jelena Janićijević, Saša Boltić, Vladimir Bulatović, Ranko Vukotić.