14-12-2019

Budva domaćin Evropskog prvenstva u boksu za mlade

Budva će naredne godine biti domaćin Evropskog prvenstva u boksu za mlade, odlučio je Upravni odbor (EU) Evropske bokserske konfederacije (EUBC) u Antaliji.

Budva domaćin Evropskog prvenstva u boksu za mlade | Radio Televizija Budva

Budva je organizaciju dobila jednoglasnom odlukom članova UO.

Šampionat za boksere od 17 i 18 godina biće održan 23. aprila do 3. maja.

Trener Bokserskog kluba Budva, kazao je da Crna Gora prvi put dobija organizaciju prvenstva Evrope.

"Ukoliko uzmemo u obzir da je uzrast mladih posljednja etapa pred ulazak u seniore onda postajemo svjesni težine cijelokuonog takmičenja na kome se očekuje dolazak više od 40 reprezentacija. Mnogo posla imamo kako bi uspjeli da sve pripremimo i da se Evropskoj bokserskoj javnosti pokažemo kao dobri domaćini možda i najvećeg sportskog događaja koji će biti organizovan u Crnoj Gori naredne godine", kazao je Ružić.

On je kazao da očekuje adekvatnu podršku Ministarstva sporta, Olimpijskog komiteta, Opštine Budva, Bokserkog saveza.

"Sigurni smo da će selektor Boško Drašković pažljivo odredtiti spisak takmičara koji će predstavljati Crnu Goru, a veoma je važno da u tom uzrastu ima potencijala koji uz dobar rad mogu biti konkurentni da ostvare dobre rezultate. Treba istaći da će neosporni predvodnici biti Bojana Gojković dvostruka šampionka Evrope, Petar Liješević bronzani na prvenstvu Evrope i Milos Krasnici osvajac brojnih međunarodnih turnira", rekao je Ružić.