22-01-2020

Budva domaćin Evropskom prvenstvu za mlade u boksu

I u ovoj 2020. godini je pred Bokserskim savezom Crne Gore puno obaveza i izazova. Sigurno je najveći izazov organizacija Evropskog prvenstva za mlade, čiji će domaćin od 23. aprila do 3. maja biti Budva.



Iza Bokserekog saveza Crne Gore je jedna od najuspješnijih godina u poslednje vrijeme, kako zbog rezultata ostvarenih na međunarodnoj sceni, tako i na organizacionom planu i uspješnoj realizaciji svih planiranih aktivnosti u 2019. godini.

“Prošla godina je bila veoma uspješna za crnogorski boks. Obezbijedili smo našim bokserima učešće na mnogim međunarodnim turnirima, revijama i šampionatima, sa kojih su se mnogi vraćali sa pobjedama, medaljama i peharima. Naročito smo ponosni na bokserku Budve Bojanu Gojković, koja se drugi put zaredom okitila titulom šampiona Evrope u juniorskoj konkurenciji, za šta je opet, kao i godinu ranije proglašena za najboljeg mladog sportistu Crne Gore u tradicional nom izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Ponosni smo i na rezultat seniora Kenana Husovića, koji se okitio titulom šampiona Balkana, koje je u decembru, nakon tridesetogodišnje pauze održanou Antaliji. Realizovali smo i više aktivnosti nego što je bilo predviđeno po programu, a sve sa željom da bi naši mladi bokseri kroz učešće na raznim takmičenjima sticali neophodna iskustva.

Organizovali smo adekvatne pripreme zasve naše najkvalitetni je boksere, obezbijedili smo pomoć u opremi za klubove, kao i rekordan broj stipendi ja, čak 14, koje su članovi sedam klubova primali 12 mjeseci”, rekao je predsjednik BSCG Blažo Šaranović.

“Ova 2020. je za nas veoma zahtjevna godina, ali ne sumnjam da ćemo nastaviti trend ostvarivanja dobrih rezultata. Dodjelom organizacije ovog šampionata, Evropska bokserska federacija nam je ukazala veliku čast i priznanje, jer je uzrast mladih posljednja etapa pred ulazak u seniore.

Moramo biti svjesni težine cijelokupnog takmičenja na kome se očekuje dolazak više od 40 reprezentaci ja. Imamo mnogo posla kako bi uspjeli da sve pripremimo i da se evropsko j bokserskoj javnosti pokažemo kao dobri domaćini, možda i najvećeg sportskog događaja koji će biti organizovan u Crnoj Gori ove godine.

Mi u tom uzrastu imamo potencijala i borce koji uz dobar rad mogu biti konkurentni da ostvare dobre rezultate. Pred nama je, dakle, osim kompletne organizacije, veliko iskušenje da pripremimo boksere, kako bi na što bolji način i dostojno reprezentovali svoju državu”, rekao je Blažo Šaranović.




















Izvor: Dan/Cdm