03-06-2021

Budva: Državno takmičenje u ribolovu u nedjelju

Državno prvenstvo za juniore u ribanju štapom iz barke održaće se u nedjelju u budvanskom akvatorijumu. Mole se ribari da u nedjelju ne bacaju mreže i parangale.

Budva: Državno takmičenje u ribolovu u nedjelju | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Prvenstvo Crne Gore u sportskom ribolovu održava se u nedjelju, 6. juna.

"Naša tri člana će se takmičiti: Rajko Bojanović, Elena Vukčević i Milan Zorić. To je takmičenje u ribolovu štapom iz usidrene barke. Akvatorijum ribanja će biti Ponta Školja, Ponta Mogrena u visini Ponte Jaza. Minimalna udaljenoost od obale je 100 metara." najavio je u izjavi za Polis Tihomir Fabris predsjednik KSR Širun Budva.

Očekuje se oko 20 takmičara iz svih klubova iz Crne Gore.

"Ovo je vrlo važno takmičenje jer će u septembru reprezentacija Crne Gore ići na Prvenstvo u Sloveniju. Naš član Rajko Bojanić ima velike šanse." kazao je Fabris.

Svi takmičari moraju da poštuju određena pravila.

"Svaki takmičar dobije jednake mamce, nema da se donosi drugi jer sudija odmah može da diskvalifikuje takmičara. Svaka riba ima svoju kategoriju, ne smije biti manja ispod 15 cm, riba koja nije validna dobija kaznene bodove." objašnjava Fabris.

Mjerenje ulova biće kod Lučke kapetanije u 13.30h, a sudije će takmičare obići oko 11 sati. U čamcima ne smije biti više od tri takmičara i moraju se strogo poštovati epidemiološke mjere.

Iz Kluba za sportski ribolov na moru Širun iz Budve, kao i iz Uprave pomorske sigurnosti Bar obavještavaju ribare da u budvanskom akvatorijumu u nedjelju ne bacaju mreže i parangale , kako bi se državno prvenstvo održalo bezbjedno.

J.M.