26-08-2019

Budva Grand Prix – Pobjeda Mrkajića

Dragan Mrkajić iz Sklm Herceg Novi pobjednik je ovogodišnjeg međunarodnog turnira Grand Prix Budve, koje se tradicionalno održava krajem avgusta na strelištu Košljun kod Budve.

Budva Grand Prix – Pobjeda Mrkajića | Radio Televizija Budva

Mrkajić je do svoje prve ovogodišnje pobjede došao nakon izuzetno uzbudljive i neizvjesne završnice finalnog duela. Zahvaljujući boljoj koncentraciji u finišu sa 44/50 bodova, bio je bolji od domaćeg takmičara Jovice Markovića, koji je imao samo jedan bod manje, 43/50.Treći je bio Ivo Stanišić sa 33 pogotka.

Pored domaćih, učestvovali su i strijelci iz Hrvatske i Srbije, a organizacija takmičenja koje se od ove godine održava na renoviranoj olimpijskoj  streljani bila je više nego
dobra.

U dvodnevnim kvalifikacijama, koje su u subotu  počele sa zakašnjenjem zbog loših vremenskih uslova , najprije su se izdvojili  Ivo Stanišić sa odličnih 119 i Jovica Marković
sa isto tako dobrih 117 pogodaka. I ostali nijesu zaostajali, finalisti Lazar Boreta sa 115, Dragan Mrkajić i Goran Nikolić sa 113 , te Nikola Marković sa 110 pogodaka. Da je konkurencija bila na visokom nivou i da su strijelci bili veoma raspoloženi potvrđuju i solidna izdanja Dučića, Perišića i Šotre, koji se nijesu uspjeli plasirati u finale.

Nakon treće partije  finalnih raspucavanja,  bilo je jasno da su J.Marković i Mrkajić neumoljivi. Njih dvojica  su se do kraja smjenjivali u vođstvu-u zadnju seriju ušli su ss istim brojem pogodaka(40)-ali je mirnija ruka Mrkajića presudila i  jednim pogotkom više mu donijela pobjedu. Treći je ponovimo bio Stanišić, četvrti  Nikola Marković kome je za malo izmakla bronza, peti -u kvalifikacijama iznenađujuće dobar -Lazar Boreta, šesti Goran Nikolić.

U ekipnoj konkurenciji pobjedila je  Budva sa 351 metom, ispred kombinovanog sastava Herceg Novog sa 330, te ekipe Srbije koja je sakupila 316 bodova. Crnogorska reprezentacija u trapu, u sastavu Mrkajić, Stanišić, J.Marković, za 10 dana nastupa na Prvenstvu Evrope  u Italiji.