24-02-2019

Budva na sajmu turizma "Holiday World" u Pragu

Turistička ponuda Budve predstavljena je na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma, 28. sajmu turizma "Holiday World", koji se održava u Pragu od 21. do 24. februara.

Budva na sajmu turizma

Pored Turističke organizacije Budve, koja je nosilac nastupa, svoju ponudu su predstavile i lokalne turističke organizacije: Ulcinja, Bara, Kotora, Tivta i Podgorice, kao i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Prvog dana sajma održan je sastanak sa predstavnicima Privredne komore Češke (ČSOK) i Jugočeške turističke kancelarije, na kojem je bilo riječi o uspostavljanju saradnje između Crne Gore i Jugočeške regije na polju turizma, te uspostavljanju direktne avio linije.



Drugog dana sajma održan je susret sa medijima. Ovom prilikom predstavljena je aktuelna ponuda svih gradova za predstojeću ljetnju turističku sezonu, manifestacije, kulturni i zabavni sadržaj, te ponuda za aktivan odmor. Ovom događaju prisustvovali su predstavnici nekih od najeminentnijih čeških medija. Kasnije istog dana organizovana je degustacija tradicionalnih crnogorskih proizvoda, pršute, zatim vina i rakije, koje je obezbijedila kompanija „13. jul Plantaže“, a tokom koje su novinari imali priliku da od predstavnika lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede dobiju detaljnije informacije o novitetima i specifičnostima ponude. Cjelokupan događaj i promociju naše destinacije uveličala je mlada crnogorska solistkinja Dušanka Belada, koja je izvodila obrade crnogorskih izvornih pjesama.



Turističku ponudu Crne Gore u svojim programima nude sljedeći češki turoperatori i turističke agencije: Kovotour Plus, Vitkovice Tours, Valaška, Poznanji i dr.

Kovotour Plus će ovog ljeta, u saradnji sa avio kompanijom "Smart Wings" organizovati čartet letove iz Praga, Brna, Ostrave i Pardubice.