17-02-2018

Budva nosilac turističke prezentacije u Pragu

Turistička organizacija opštine Budva nosilac je zajedničkog nastupa na jednom od najznačajnijih centralnoevropskih sajmova turizma „Holiday World 2018“, koji se od 15. do 18. februara održava u Pragu.

Budva nosilac turističke prezentacije u Pragu | Radio Televizija Budva

Turističke potencijale Crne Gore, smještajne kapacitete i avio povezanost, pored TOB-a su predstavile i turističke organizacije Budve, Bara, Kotora, Ulcinja i Podgorice, u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom, Hotelska grupa „Budvanska rivijera“, „Montenegro stars hotels group“, HTP „Ulcinjska rivijera“, mali hotel „M - Club“ i nacionalna avio kompanija „Montenegro Airlines“, navodi se u saopštenju TO Budva.

U Pragu, čija opština Prag 4 je pobratimska opština grada Budve, boravili su i Veselin Marković, potpredsjednik opštine Budva i Đorđije Vujović, predsjednik Skupštine opštine.

Kako istuču iz TOB, drugog dana sajma, u okviru sajamske prezentacije, održana je konferencija za češke medije i turoperatore. Predstavnici Crne Gore upoznali su prisutne novinare i predstavnike agencija sa aktuelnom ponudom za predstojeću ljetnju turističku sezonu, planiranim manifestacijama, kulturnim i zabavnim sadržajima, ponudom za aktivan odmor i pozvali turiste iz Češke da svoj odmor provedu u našoj državi. Izjavu za medije dao je i potpredsjednik Marković.

Nakon višegodišnje pauze, nacionalna avio kompanija “Montenegro Airlines” ove sezone obnoviće saradnju sa češkom agencijom “Kovotour Plus”, sa kojom je za ovo ljeto potpisala ugovor o seriji čarter letova za Crnu Goru iz Ostrave, u periodu od početka jula do kraja avgusta.

Ovog ljeta iz Praga, Brna i Ostrave saobraćaće i češka niskobudžetna avio kompanija “Smart Wings” sa sedam aviona nedjeljno, od 1. juna do druge polovine septembra.

Prema najavama čeških turoperatora , ove godine očekuje se porast broja turista sa českog tržišta.