13-09-2018

Budva ponovo ima mušku odbojkašku seniorsku ekipu

Odbojkaški klub Budva počeo je zvanično sa radom, što znači da će naš grad poslije jedne sezone pauze ponovo imati seniorski sastav u muškoj ligi.

Budva ponovo ima mušku odbojkašku seniorsku ekipu | Radio Televizija Budva

Iako nije bilo lako formirati ekipu pogotovo zbog reputacije koju u poslednjih nekoliko sezona imao nekadasnji sastav, prema riječima sportskog direktora OK Budva, Nemanje Zenovića najbitnije je da je sve završeno i da klub može nesmetano da radi.

"Trudili smo se da tu reputaciju i tradiciju koju Budva posjeduje već godinama u odbojci nastavimo. Izdešavale su se mnoge stvari, ali na kraju smo dobili podršku i evo počeli sa pripremama. Nismo kompletni, čekamo jos našeg momka Radonjića i japanca Mamuru da nam se priključe i u potrazi smo za još jednim primačem" kazao je Zenović.

On je dodao da je najveći problem pri formiranju ekipe bio pronaći igrače iz Budve.

"Baš je loše kad morate skoro kompletnu ekipu da dovedete sa strane da bi se takmičili. Ja sam za to da bude što više momaka iz Budve i iz Crne Gore. Pokrenuli smo i našu školu odbojke i tu je bio jedan veliki odziv, okupilo se čak 120 mališana", naglasio je Zenović.

Ovogodišnje takmičenje je od izuzetne važnosti upravo zbog rivaliteta sa ekipama poput Budućnosti i Jedinstva koji su pretendenti za titulu.

Novi trener Budvana, Vladimir Vasović nije krio oduševljenje.

"Svi su se potrudili da ovdje naprave jedan lijep ambijent, kako igračima tako i nama trenerima. Ambicije su naravno uvijek šampionske. Ekipa je skoro na okupu, u toku smo pregovora sa još jednim igračem, nadam se da ćemo vrlo brzo završiti kako bi mogli da krenemo sa radom", kazao je Vasović .

Ove godine se neće igrati u Evropi, već će fokus biti više na domaćem prvenstvu i kupu.

"Isto ćemo biti ambiciozni, zahtjevaćemo od igrača potpuno angažovanje bez obzira što se igra samo domaće prvenstvo", rekao je Vasović.

Prva zvanična utakmica za OK Budva je zakazana za 20.oktobar, za kada je predviđen i start domaćeg šampionata.