05-12-2023

Budva sprema magičnu čaroliju: Praznična euforija širi se gradom

Uzbudljivi praznični duh već je počeo da se širi Budvom, a grad se priprema da zablista u svojoj najboljoj svjetlosti tokom decembra i januara.


Sa terena, Foto: Komunalno Budva

Ukrašavanje grada i stvaranje nezaboravne atmosfere za posjetioce je u toku, kazala je za portal RTV Budva Aleksandra Rajković, PR Komunalnog preduzeća.

"Ukrašavanje grada počelo je prije 15 dana, kada smo krenuli sa postavljanjem rasvjetnih stubova i dekoracije na njima. Juče su naši zaposleni postavljali elemente svečanog osvjetljenja u vidu zavjesa na zidinama Starog grada. Ove godine ponovo koristimo provjerene ukrase, a za nekoliko dana počinjemo sa postavljanjem novih. Dekorišemo sve parkove, planirana je dječija zona ispod Pošte, i očekuje nas potpuno nova atmosfera u parku kod Perle", kazala je Rajković.



Poseban naglasak stavljen je na kružne tokove u gradu, a gradski ulaz će zablistati u novogodišnjem duhu.

"Trg u Pržnu će takođe izgledati predivno, posebno za mališane", dodala je Rajković.

Stari ukrasi i 2D i 3D motivi će pronaći svoje mjesto u različitim dijelovima Budve, uključujući Petrovac, gdje će akcenat biti na Citadeli, kao i Buljaricu, Rafailoviće i Bečiće. Novitet koji je postao popularan prethodnih godina, a koji će se nastaviti i ove godine, jeste ukrašavanje mjesnih zajednica.

Ukrašavanje grada će trajati do 25. decembra, ali sve zavisi i od vremenskih uslova", napomenula je Rajković.

"Naša RJ Javna rasvjeta održava rasvjetu na 6.000 stubova, i imamo pune ruke posla tokom decembra, pogotovo ako se suočimo sa lošim vremenom, a znamo da nerijetko u danima nevremena imamo oštećenja na rasvjeti i semaforima. Ipak, ono što je važno je da imamo puno entuzijazma i da ćemo, tradicionalno u saradnji sa Turističkom organizacijom Budve, ostvariti ciljeve i prirediti nezaboravnu atmosferu za posetioce", istakla je ona.


Budva će, prema rečima Rajković, i ove godine pružiti svojim posjetiocima nezaboravan doživljaj i predivnu razglednicu tokom najluđe noći i prazničnih dana.

"Saradnja sa TO Budva je izuzetna, i zajedno ćemo ponuditi posjetiocima jedinstveno iskustvo koje će ponijeti sa sobom kao prelijepu uspomenu iz Budve", zaključila je Rajković.