19-11-2020

Budva: Uhapšen Podgoričanin zbog podmetanja požara u lokalu u Mainskoj ulici

Budvanska policija je efikasnom akcijom, nakon kraće potrage i blokade određenih budvanskih naselja, uhapsila bezbijedonosno interesnatno lice koje se sumnjiči da je pdomentnulo požar na ugostiteljskom objektu, saopšteno je iz Uprave policije.

Budva: Uhapšen Podgoričanin zbog podmetanja požara u lokalu u Mainskoj ulici | Radio Televizija Budva

"Naime 16. novembra oko 22.05h dežurna služba Centra za bezbijednost Budva je obaviještena da je u Ulici Mainski put došlo do požara na dva ugostiteljska objekta. Požar je lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja Budva i nije bilo povrijeđenih lica. Ustanovljeno je da je do požara došlo sa unutrašnje strane jednog ugostiteljskog objekta te da je istim požarom zahvaćen i dio drugog ugostiteljskig objekta. Policija je domah preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti i dva sata nakon prijavljenog događaja pornašla bezbjednosno interesantno lice N.B.(29) iz Podgorice. Nako sporvedneih kontrola ovo lice je lišeno slobode zbog sumnje da je izvršilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", naveli su u saopštenju.Zbog indicija da se N.B. može dovesti u vezu sa navedenim požarom on je zadržan radi dalje kriminalističke obrade.

"Policija je došla do sumnje da je N.B. sa za sada nepoznatim licem došao do ugostiteljskog objekta na kojem su polomili bočno staklo i prolsuli zapaljivu tečnost u unutrašnjost objekta, a zatim izazvali požar i udaljili se sa lica mjesta. Nakon sprovedenih kriminalističkih mjera i radnji N.B. je lišen slobode i za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i biće danas uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru", navode iz UP, dodajući da Policija intezivno radi na identifikaciji lica koje je zajedno sa N.B. učestvovalo u izvršenju ovog krivičnog djela.