30-09-2021

Budva: Uhapšene dvije osobe zbog uzgajanja marihuane u Markovićima

Preduzimajući službene mjere i radnje na suzbijanju proizvodnje i ulične prodaje opojnih droga policijski službenici Jedinice za borbu protiv droge CB Budva, došli su do operativnih saznanja da su u Budvi, u mjestu Markovići nepoznate osobe zasadile i uzgajaju stabljike marihuane na nepristupačnom terenu ispod mjesnog groblja, sazanaje portal RTV Budva.

Budva: Uhapšene dvije osobe zbog uzgajanja marihuane u Markovićima | Radio Televizija Budva

Foto: privatna arhiva
"Službenici Kriminističke policije CB Budva su dalje u saradnji sa Službenicima sektora za borbu protiv kriminala Podgorica i Višim državnim tužilaštvom Podgorica formirali predmet kodnog naziva "Vidikovac" koji je realizovan 30. septembra godine pretresom stanova na dvije lokacije kao i uviđajem na samoj plantaži marihuane u Markovićima gdje je pronađeno i oduzeto 119 stabljika u odmakloj fazi cvjetanja", kazali su iz CB Budva.


Foto: privatna arhiva

Kako ističu, budvanska policija je po nalogu VDT u Podgorici lišila je slobode crnogorskog državljanina S. M. (1973) iz Budve i albanskog državljanina G. M. (1992) iz Skadra zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo iz člana 300 KZ CG, "Neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga" i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni Višem državnom tužiocu na dalju nadležnost.