17-10-2020

Budva uputila pomoć Tuzima: Poslali mašinu za uklanjanje komunalnog otpada

Predsjednik Opštine Marko Carević i v.d. direktor Komunalnog Predrag Ivanović poslali su specijalizovanu mašinu za uklanjanje komunalnog otpada Opštini Tuzi kako bi im pomogli u rješavanju komunalnog gorućeg problema ove nove opštine.


Foto: Vijesti

Problem je nastao jer nadležni iz Glavnog grada nisu odgovorili na njihov zahtjev da im pozajme mašine za uklanjanje smeća dok se ne završi razgraničenje između Tuzi i Podgorice.

"Mašina je već stigla i ustupljena je Komunalnom preduzecu kako bi u što skorijem periodu došlo do sređivanja stanja i uspostavljanja komunalnog reda. Iako ovo nije najsrećniji povod sa saradnju između dvije lokalne samouprave, on dokazuje da su nam međusobna saradnja, solidarnost i razumijevanje neophodni jer je to u najboljem interesu naših građana. Spor koji je nastao između rukovodstva Glavnog grada i opštine Tuzi ne smije da bude prepreka u ostvarivanju osnovnih funkcija jedne lokalne samouprave i građani ne smiju da budu ti koji ispaštaju. Smatramo da taj problem treba riješiti u što kraćem roku . Opština Budva će i dalje nastaviti da gaji i razvija najbolje moguće odnose sa svim opštinama. Smatramo da su na ovaj način dva komunalna preduzeća na čijem se čelu nalaze Predrag Ivanović i Nikola Camaj uspostavili početne korake ka budućoj uspješnoj saradnji", saopšteno je Vijestima u Carevićevom kabinetu.


(Vijesti)