25-08-2022

Budva uskoro pod nadzorom „oka sokolovog”, regulacija vanpijačne prodaje saobraćaja prioriteti

Suzbijanja prekomjerne buke i uklanjanju nelegalnih privremenih objekata sa budvanskog šetališta samo su neki od nagomlanih problema sa kojima će se ovih dana pojačano baviti inspektori Komunalne policije. Nedavno imenovani načelnik pomenute službe, Miloš Tajić u razgovoru za Polis ističe da će se za narednu turističku sezonu ozbiljno pripremiti u rješavanju starih –novih problema, ali pored podrške lokalne samouprave, očekuje i podršku sugrađana.

Budva uskoro pod nadzorom „oka sokolovog”, regulacija vanpijačne prodaje  saobraćaja prioriteti | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen

Novi načelnik Komunalne policije Miloš Tajić tokom prethodne noći nastavio je sa kontrolom zbog pojačane buke pa su u toj kontroli sankcionisali nekoliko vlasnika diskoteka do šetališta.

"Imali smo kršenje od strane pojedinih objekata, kod stadiona u više navrata. Na kraju su morale biti zatvorene uz asistenicju policje. Donijeto je rješenje o zabrani emitovanja muzike na tri dana, dva objekta će danas biti poslata u Sekretarijat za privredu da im se ukine dozvola za rad. Četiri objekta su ukupno kažnjena, sve je riječ o povratnicima. Imali smo kod stadiona objekte koji su više puta u toku iste noći kršili muziku, možda su mislili da ćemo odustati i da se nećemo vraćati, međutim mi kao što je predsjednik kazao on mene ni za koga neće zvati radi povlastica, a ja garntujem da mene takođe niko drugi neće moći da pozove zarad bilo kakave intervenicje. Budva će se morati uvesti u zakonske tokove", kazao je on.

Opština Budva trpi veliku štetu zbog nelegalnih objekata.

"Za jednu noć je sa šetališta u Budvi i Bečićima, odnešeno preko 200 kg kabla, to su sve objekti koji su bili priključeni na javnu rasvjetu i to je struja koju svi mi plaćamo. Tako da imam podršku predsjendika i ja sam iznenađen situacijom ali predsjednik se uhvatio sa tim u koštac da to riješi, a ja ću uz njegovu podršku biti još jači", ističe Tajić.

Problemi sa soabraćajem tok sezone eskaliraju, ali novi načelnik ističe da će preduzeti sve konkretne mjere već za narednu sezonu.

"Treba uraditi regulaciju saobraćaja, jer neke ulice ne mogu biti dvosmjerne u ovom momentu, dok ne dođe do izgradnje garaža, jer su one već fizički jednosmjerne i to je teško vratiti, a pauk ne može ponijeti svu Budvu to je jasno, nosiće samo ono što ometa prolaz kolima hitne i vatrogasne pomoći. U svakoj ulici je 90 odsto vozila nepropisno parkirano tako da se određuju prioriteti u tom smislu, a taj haos je teško rješiv, dok se infrastruktura ne napravi za to, ali se nadamo da ćemo smanjiti priliv nelegalnih stvari, kao što je divlje šetalište, a time će smanjiti i priliv vozila, koja se parkiraju po trotoarima i zelenim površinama. Saobraćajni je haos, ljudi stanu gdje stignu i rade gdje stignu, stanu na sred bulevara, ispred bekare da bi kupili burek, što je nedopustivo. Budva je kupila "oko sokolovo", što je jedno specijaalno vozilo koje registruje saobraćajne prekršaje i koje će u budućnosti biti pušteno u saobraćaj. Posla ima dosta, ali prvo moramo riješti dva goruća problema a to su vanpijačna prodaja i saobraćaj", kazao je on.

Tajić je istakao istakao da ga raduje velika podrška prvog čovjeka Budve Mila Božovića u daljem radu.

D.P.