13-08-2021

Budva: Zbog falsifikovanja novca jedna osoba će krivično odgovarati

Službenici Uprave policije u Budvi su identifikovali osobu koja je na jednoj pumpi platila račun falsifikovanom novčanicom i kod nje pronašla još četiri lažne novčanice, saopšteno je iz Upave policije (UP).


Ilustracija, Foto: Pixabay

Kako navode u saopštenju, policiji je zaposleni na jednoj benzinskoj stanici prijavio da mu je nepoznato lice novačnicom od 100 eura platilo račun za gorivo i da sumnja da je novčanica falsifikovana.

"Budvanska policija je brzo identifikovala i locirala državljanina Republike Italije A.C. (39) koji je boravio u Budvi. On je policijskim službenicima predao na uvid više novčanica, za koje se pretpostavljalo da su falsifikati. Od ovog lica su oduzete četiri novčanice, tri u apoenima od po 100 eura i jedna od 50 eura", naveli su iz UP.

Od A.C. su prikupljena obavještenja u svojstvu građanina i po nalogu nadležnog tužioca oduzete novčanice su upučene na vještačenje u Centralnu banku Crne Gore.

"Po dobijanju Izvještaja o izvršenoj tehničkoj analizi novca, u kojem se potvrđuje da su sve predmetne novčanice falsifikati, državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru je naložio da se protiv A.C. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje novca", stoji u saopštenju.