10-10-2021

Budvanska rivijera brojala do 42 protiv Danilovgrada

Rukometaši Budvanske rivijere večeras su na domaćem terenu ubjedljivo savladali Danilovgrad sa 42:26 u meču trećeg kola domaćeg šampionata.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Gosti su poveli sa 1:0, ali Budvani dolaze do četiri gola u nizu, što je bila uvertira u još jednu prvenstvenu pobjedu.

Domaćin je kažnjavao greške Danilovgrađana kontrama i već na poluvremenu došao do rezultata 22:9. Trener Dejan Dragnić promiješao je karte u nastavku i pružio šansu mlađim igračima.

Kod Budvana najefikasniji je bio Marko Radoman sa devet pogodaka, a sedam je dodao Đorđo Peruničić. Po šest su postigli Luka Došljak i Luka Nikolić.

U ekipi Danilovgrada sa deset golova istakao se Miloš Krivokapić.

Budvanska rivijera ostvarila je treću pobjedu ove sezone, u isto toliko odigranih utakmica, prvi put pred svojom publikom. Sa druge strane, gosti su upisali treći poraz.

U narednom kolu tim iz našeg grada gostuje Komovima u Beranama.

Tri ekipe na vrhu tabele

Sa skorom tri od tri, a uz najbolju gol razliku, budvanski rukometaši trenutno su vodeći sastav domaćeg prvenstva. Isti učinak ostvarili su Lovćen i Mornar.

Aktuelni šampion slavio je na gostovanju Budućnosti 30:22, dok su Barani bili bolji od Sutjeske pobijedivši na svom terenu rezultatom 29:24.

U trećem kolu trijumfe kod kuće su zabilježile i ekipe Berana i Partizana. Beranci su slavili protiv Komova kod kuće 29:23, a Tivćani sa tijesnih 25:24 nadigrali Jedinstvo.

Meč Rudar - Brskovo na programu je sjutra.


M.S.