02-09-2020

Budvanska rivijera pred novu sezonu: Forsiranje mladih - želja i jedini izbor

Rukometaši Budvanske rivijere Budva 17. avgusta počeli su pripreme za novu sezonu, a prije tri dana sa Jaza se preselili u Mediteranski sportski centar, gdje će trenirati do starta takmičenja u Prvoj ligi, 26. septembra.


Foto: Arena

"Finansijska situacija nije idealna i izuzetno sam zahvalan igračima što smo počeli sa radom, budući da postoje dugovanja još iz prošle godine. Pokazuju izuzetno razumijevanje i toleranciju", rekao je za Arenu trener Dejan Dragnić.

"U gotovo istom smo sastavu iz prošle sezone, jedino pojačanje je iskusni desni bek Marko Simović, koji želi da ovdje završi karijeru i ostane u klubu, što je sasvim logično jer je Budvanin. Takva osoba je dobrodošla u bilo kojoj ulozi."

Dragnić je zamijenio uloge sa Branom Božovićem, koji je sada zadužen za mlađe kategorije.

"Vodio sam mlađe selekcije našeg kluba, ali sam dobro upoznat i sa seniorskim igračkim kadrom. Cilj nam je promocija mladih igrača iz našeg pogona. Imamo supertalentovane kadete Vukića, Brnovića, Nikolića... koji su prošle sezone prvi put nastupili u seniorskom prvoligaškom rangu", naveo je Dragnić.

"Naša ekipa je spoj mladosti i iskustva, uz Simovića od starijih su tu Đođić, Lakić i Pešić. Ambicija nam je da ,,izbacimo“ u orbitu što više Budvana, ovaj klub i ne može drugačije da funkcioniše."

Budvanska rivijera je 2016. bila šampion Crne Gore, da bi godinu kasnije zbog nepravilne registracije bila kažnjena vraćanjem u niži rang takmičenja.

Budvani su se vratili u elitu, ali posljednjih sezona nijesu među kandidatima za trofej. Vjerovatno neće biti ni naredne.

"Dok opština eventualno ne preuzme brigu u klubu, nas nekoliko ima obavezu da to ,,drži“ i radi sa ekipom. Drugi klubovi su finansijski jači i igrački vjerovatno kvalitetniji, ali ne želim da potcijenim naše igrače, naročito jer u ovakvim uslovima pokazuju veliki elan. Zadovoljan sam ekipom koja mi je na raspolaganju, vjerovatno nećemo dovoditi više nikoga", kazao je Dragnić.

"Možemo da pobijedimo svakoga, ali vjerovatno i od svakog da izgubimo. To je sport, ali ono što je sigurno je da se nećemo predavati ni protiv koga. Ove sezone će liga imati 10 klubova, biće mnogo više troškova, kao i širina u igračkom kadru, ali ponavljam da ćemo pokušati da tom izazovu odgovorimo sopstvenim kadrom."