03-07-2015

Budvanska rivijera sa šampionom Evrope

Odbojkaši Budvanske rivijere u Ligi šampiona naredne sezone igraće u D grupi sa zvaničim prvakom Evrope, ruskim Zenitom iz Kazanja, turskom Halkbankom i austrijskim Hipo Tirolom, odlučeno je sinoć žrijebom u Beču.

Budvanska rivijera sa šampionom Evrope | Radio Televizija Budva

U A grupi igraće Belogorje (Rusija), Arkas (Turska), Berlin (Njemačka) i Marek Union-Ivkoni (Bugarska), u B grupi rivali će biti Dinamo Moskva (Rusija), Pari volej (Francuska), Fridrihshafen (Njemačka) i Ziratbanka (Turska), a u C grupi Trentino (Italija), Tur (Francuska), PAOK (Austrija) i Noliko (Belgija)

U E grupi svrstani su Lube (Italija), Ruselar (Belgija), Dukla (Češka)i Belhatov (Poljska), u
F grupi rivali će biti Modena (Italija), Lotos Trefl (Poljska), ACH volej (Slovenija) i Vojvodina (Srbija), a u G grupi Rešovija( Poljska), Lenjik (Belgija), Konstanca (Rumunija) i Dragons (Švajcarska).

Pobjednici sedam grupa i pet najboljih drugoplasiranih (odnosno šest ako među tim ekipama bude i organizator fajnl-fora, koji ide direktno na finalni turnir) nastaviće takmičenje u takozvanoj plej-of rundi (eliminacije).

Grupna faza LŠ počeće 3/5. novembra, a završiće se 26. januara.

Finalni turnir je na programu 16. i 17. aprila.

U prethodnih šest nastupa u LŠ, Budvanska rivijera je dva puta prebrodila grupnu fazu, u sezonama 2010/2011 i 2013/2014.