23-05-2020

Budvanski bokseri odnedavno ponovo treniraju

Bokserski klub Budva trenažni kondicioni proces sprovodi u dvije grupe, a uprava i članovi s nestrpljenjem očekuju novi datum održavanja Evropskog prvenstva za mlade koje je odloženo zbog Kovida 19 a čiji je domaćin upravo naš grad.



Treninzi se, od sredine prethodne sedmice, sprovode na otvorenom, ali i u sali predviđenoj za to. Kako je za Televiziju Budva istakao trener Nikola Ružić, bokseri su se relativno brzo prilagodili cjelokupnoj situaciji.

"Ide sve po programu, radimo. Polako podižemo formu i nadamo se da ćemo brzo moći otpočeti sa nekim od takmičenja", kazao je on.

Ružić je dodao da svi članovi kluba jedva čekaju otvaranje granica kako bi se vratili takmičarskim obavezama. Mada, još uvijek je neizvjesno šta će zapravo biti sa međunarodnim kalendarom takmičenja, jer se čeka odluka EUBC-a. Isto tako, s nestrpljenjem očekuju novi datum održavanja Evropskog prvenstva čiji su domaćini.

"Da li će moći da se održi u 2020. godini, to nam je nešto što sada najviše čekamo. A isto tako što se tiče ostalog kalendara međunarodnih turnira. Dok ne budemo znali konkretno da li će biti turnira, mi radimo, bićemo spremni. Već sad imamo planove da, ako se otvore granice sa Srbijom, organizujemo test mečeve da bi naši bokseri osjetili borbenu praksu koja nam je najviše nedostajala u ovom periodu karantina. Iako smo radili, radili smo individualno, u usklađenim uslovima. Ali mi smo privikli da uvijek pred ljeto imamo ozbiljnije turnire i tu borbenu praksu. Tako da, sada moramo to da nadoknadimo. Nadam se da će sve biti dobro, da će se sve brzo otvoriti i da ćemo moći nesmetano svi da nastavimo."


Ružić

Od samog nastavka trenažnog procesa radi se i sa mlađom i sa starijom grupom, a Ružić je, kako dodaje, više nego zadovoljan njihovim angažovanjem.

"Svi iz mlađe, početničke grupe, koji su bili i prije karantina, svi su se odmah vratili željni i voljni za treningom. Pred njima je velika budućnost, njima posvećujemo posebnu pažnju. Veliki broj članova imamo u obje grupe, radimo i siguran sam da će još mnogo rezultata izaći odavde", zaključio je trener Bokserskog kluba Budva.