26-04-2021

Budvanski vrtić slavi 45 godina od osnivanja

JPU „Ljubica V. Jovanović – Maše“ danas slavi važan jubilej - 45 godina od osnivanja i početka rada. Ovaj značajan datum ih, kako su kazali, čini srećnim i ponosnim i ohrabruje da su na dobrom putu razvijanja i unapređivanja predškolskog vaspitanja.

Budvanski vrtić slavi 45 godina od osnivanja | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

Jubilej, ističe direktorica Vera Šaranović, takođe i obavezuje da budu ona snaga i energija koja prepoznaje i čuva tradicionalne vrijednosti, prati savremena dostignuća u pedagoškoj praksi i implementira ih u svakodnevni rad.

"Cijelih 75 godina duga tradicija predškolstva u Budvi je razlog za ponos ne samo nas, već i prethodnih generacija vaspitačica, medicinskih sestara i svih profila zaposlenih koji su svoj rad utkali u ono što je JPU „ Ljubica V. Jovanović- Maše“ danas", naglasila je ona.

Tradicija predškolstva u Budvi duga 75 godina je razlog za ponos i ovog grada, u kome je još prije više od polovine vijeka prepoznata potreba organizovane brige i njege djece.

"Uz to, 45 godina predškolske ustanove JPU „Ljubica V. Jovanović – Maše“ je jubilej vrijedan pažnje i ponosa u razvoju predškolske djelatnosti, od malih pojedinačnih vaspitnih grupa na početku, do onoga što je JPU „Ljubica V. Jovanović – Maše“ danas, velika, moderna dinamična predškolska ustanova koja u svom sastavu ima pet vrtića, 1277 djece raspoređenih u 39 vaspitnih grupa, 129 zaposlenih koji brinu o svim aspektima vaspitanja, obrazovanja, njege, ishrane, preventive, zdravstvene i socijalne zaštite", dodala je direktorica Šaranović.

Rad sa djecom i za djecu je, dodala je, u svakom danu pun izazova iz kojih proizilazi želja da prepoznaju i odgovorime na potrebe djece, roditelja, zaposlenih, lokalne sredine. Kako je istakla, „djetetu nuditi bezbrižno djetinjstvo nije samo jedan lijep zadatak, već je to obaveza društva, jer djetinjstvo je dio svih nas zauvijek“.

"Svih ovih godina potvrda kvalitetu dolazi od strane roditelja, prijatelja, sponzora i lokalne zajednice za izuzetne rezultate ostvarene primjenom savremenih metoda u vaspitno – obrazovnom radu na područjima: predškolskog vaspitanja i obrazovanja, slobodnih aktivnosti sa djecom predškolskog uzrasta, stručnog usavršavanja vaspitača i saradnika, saradnje sa roditeljima, kulturne i javne djelatnosti i saradnje sa užom i širom društvenom zajednicom, rukovođenja, organizacije i obezbjeđivanja kvaliteta rada ustanove, unapređivanja tolerancije i prihvatanja različitosti i u drugim oblastima u okviru osnovne djelatnosti ustanove", navela je Šaranović.

Zbog pandemije Covid – 19 i epidemioloških mjera koje se u JPU „Ljubica V. Jovanović – Maše“ bezuslovno poštuju posljednjih godinu dana, žale što jubilej ne mogu proslaviti centralnom priredbom kao i ranijih godina.

"Srećan rođendan našem vrtiću, djeci i kolektivu od srca želim", poručila je direktorica.