29-11-2023

Budvi neophodna Sigurna ženska kuća i SOS linija za žrtve nasilja

Udruženje Paštrovića Budva pridružilo se inicijativi NVO "Grupa građana Budva, na čelu sa Milicom Mitrović o osnivanju Sigurne ženske kuće. U planu je takođe uvođenje SOS telefona za žrtve nasilja kao i da se inicijativa preda na skupštinsko izglasavnje kako bi se problem nasilja nad ženama što prije riješio.

Budvi neophodna Sigurna ženska kuća i SOS linija za žrtve nasilja | Radio Televizija Budva

Foto:

NVO "Grupa građana Budve" na čelu sa Milicom MItrović pokrenula je inicijativu o osnivanju Sigurne ženske kuće. Udruženje Paštrovića Budve pridružilo se inicijativi i podržalo je, a prvi korak je osnivanje S.O.S. telefona za žrtve nasilja

"Drago mi je što na današnji dan možemo da pričamo o ovoj temi što možemo da podržimo inicijativu Grupe građana Budve, definitivno da je jako bitno da ove korake koje smo usalgalsili u narednom periodu i ostvarimo samim tim je kao prvi naveden S.O.S. broja telefona za žrtve nasilja", kazala je u izjavi za Polis Jovana Kentera Bogojević predstavnica Udruženja Paštrovića.


Kentera Bogojević Foto: printscreen

Plan je da se inicijativa preda na skupštinsko izglasavanje i nadaju se podrtšci svih funkcionerki na svim mjestima u našoj opštini.

"Naredni plan je definitivno da predamo inicijativu o osnivanju Sigurne ženske kuće na izglasavanje SO Budva i nadamo se velikoj podršci naših funkcionerki na nivou grada jer i sami smo svjedoci na koliko se značajnih pozcija u opštini nalaze žene", najavila je.

Kentera Bogojević ističe da je nasilje postalo dio našeg društva, što naših sugrađanki što strankinja, čiji smo svjedoci da ih je sve više.

"Nažalost nasilje je postalo glavni problem i u našem gradu je sve više strankinja i moramo da radimoka tom smjeru da zaštitimo sve žene. Baš zbog toga mislim da je sada krajnje vrijeme da se osnuje jedna Sigurna ženska kuća da bi mogli da budemo velika podrška žrtvama svake vrste nasilja, jer nasilje nije samo fizičko već i psihičko, zato će postojati taj S.O.S. telefon gdje će moći da se savjetuju i da sagledaju koji su im dalji planovi i ciljevi i kako uopšte da se izbore sa problemom u kojem se nalaze", istakla je.

Svjedoci smo i rasta nasilja nad ženama na poslu, tj. mobinga, te je neophodno osvjestiti društvo da je žena stub porodice i društva te da je neophodno njegovati žene zaključila je Kentera Bogojević.

J.M.