25-01-2022

Cadmus Cineplex: Drugi ciklus edukativno-kreativnih radionica počinje 30. januara

Drugi ciklus edukativno kreativnih radionica ,,Mala škola medija Iliroteka”, ,,Filmsko i dramsko pismo” i “Škola filma za srednjoškolce”, koje Cadmus Cineplex realizuje u saradnji sa Radio televizijom Budva, počinje u nedjelju, 30. januara, saopšteno je iz Cadmus Cineplex-a.


Foto: Cadmus Cineplex

Oni su kazali da će se radionice, kao i do sada, održavati u sali 4 uz pridržavanje svih mjera i u trajanju od šezdeset minuta i to u sljedećim terminima: ,,Iliroteka” od 10h, ,,Filmsko i dramsko pismo” od 11h, a ,,Kadmosineast” od 12 časova.

"Polaznici ,,Male škole medija Iliroteka”, uzrasta od osam do trinaest godina, na zanimljiv, interaktivan i moderan način, uz upotrebu savremene tehnologije, stiču znanje o filmu, televiziji i radiju. Za srednjoškolce koji su zaljubljenici u film i žele da o njemu misle na drugačiji način, kroz kritičku i kreativnu analizu, učeći o istoriji i nastanku filma, žanrovima i osnovnim elementima filmskog jezika i izraza, organizovana je ,,Škola filma Kadmosineast”, dok je projekat ,,Filmsko i dramsko pismo” namijenjen djeci i mladima koji žele da na krajnje praktičan način zavire u svijet pisanja za pozorište, film i srodne medije, a sva druženja sadrže video projekcije i vježbanja uz kratak teorijski uvod", naveli su iz Cadmus Cineplex-a.

Radionice vodi diplomirani dramaturg Miloš Boreta iz Budve.