26-12-2022

Ćalasan, Varagić i Vojinović dobitnici Oktoiha

Docent na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore Martin Ćalasan i nastavnice u srednjim podgoričkim školama Svetlana Varagić i Milica Vojinović dobitnici su državne nagrade Oktoih za ovu godinu.

Ćalasan, Varagić i Vojinović dobitnici Oktoiha | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Varagić je nastavnica hemije u Gimnaziji „Slobodan Škerović“, a Vojinović nastavnica ekonomske grupe predmete u Srednjoj ekonomskoj školi „Mirko Vešović“.

Iz Ministarstva prosvjete je saopšteno da je žiri odluku donio jednoglasno na osnovu broja bodova u skladu sa Pravilnikom.

„Na poziv za dostavljanje predloga za dobitnike državne nagrade Oktoih u ovoj godini pristiglo je 12 predloga - dva za ustanove i deset za pojedince“, naveli su iz tog resora.

Nagrada Oktoih dodjeljuje se građaninu Crne Gore ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore za ostvarene izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, kao i učeničkog i studentskog standarda.

Državnu nagradu Oktoih, koja se sastoji od plakete, diplome i novčanog dijela dobitnicima će uručiti ministar prosvjete 17. januara.