09-06-2020

Canić: Podrška našoj liderki - Anđeli Ivanović

U ime Opštinskog odbora Crnogorske u Bijelom Polju i svoje lično ime ovim putem želim da uputim podršku našoj liderki, predsjednici Crnogorske i odbornici u lokalnom parlamentu Budve - Anđeli Ivanović, koja se hrabro, časno i dostojanstveno borila protiv huligana, primitivizma, šovinističkih i nacionalističkih poruka i sramote koja se ovih dana mogla vidjeti u Budvi, navodi se u saopštenju predsjednika OO Crnogorske u Bijelom Polju.



Kako je Canić naveo, njihova predsjednica je sačuvala obraz i čast Crne Gore, te je pokazala kako se treba ponašati, imati dostojanstvo, obraz i čast.

"Pokazala je kako se brani Crna Gora i Budva, pa i svaki pojedinca, nebitno kojoj nacionalnosti i kojoj partiji pripada. Ponašanje DF-a i Demokrata je za svaku osudu i sada vidimo kakvu smo grešku napravili kada smo ovakvim ljudima dali podršku. Ne primjećujem razliku između njih i dotadašnjeg DPS-a.

Isti DPS koji se hvali kako brani državu od srpskog nacionalizma i šovinizma je oglušio kao i državni organi kojima očigledno odgovara dizanje tenzija za naredne izbore. Crnogorska će ostati na svom putu. Viđenje kako Crna Gora treba da izgleda nije ni
približno kakva je ona danas. Mi iz Crnogorske  ne želimo ovakvu Crnu Goru, već se borimo za Evropsku Crnu Goru u kojoj neće biti podjela, koja će biti voljena i cijenjena od strane njenih građana", dodaje se u saopštenju.

"Ne želimo podjele na Srbe, Crnogorce, Bošnjake, Muslimane, Albance, Hrvate i ostale. Podjele jedino odgovaraju DF-u i DPS-u i onima koji žele vladati vođeni starom parolom “zavadi pa vladaj”, koja nažalost još dobro prolazi kod nas. Mi nećemo zarad vlasti i sopstvenih interesa  prodavati poverenje građana, izmišljati laži, kojekakva kindapovanja i slično

Crnogorska će ostati dostojna i uvijek se boriti za državu Crnu Goru. Borićemo se protiv svih zloupotreba položaja, korupcije i svih ostalih radnji koje nisu u interesu gradjana i države Crne Gore, a iskreno se nadam da će i narod konačno shvatiti da DPS i njihovi koalicioni partneri ne čine državu, koji su za razliku od države prolazni", ističe se u saopštenju.

"Promjene su neophodne, ali ne one koje donose štetu velikosrpstvom i nacionalizmom. Ima zdrave opozicije u Crnoj Gori, između koje smo i mi iz Crnogorske. Taj zdravi blok opozicije, kome je država na prvom mjestu, bi trebao razmišljati o zajedničkom nastupu na izborima i konačno donijeti dobre promjene kako bi Crnu Goru oslobodili ropstva i svega ružnog što je prati", zaključuje se u saopštenju predsjednika OO Crnogorske u Bijelom Polju, Admira Canića.