06-02-2020

Carević: Nijedan cent se neće platiti bez dokaza o ulaganju

Sistem za prečišćavanje otpadnih voda u Vještici funkcionisaće i nakon što su ga radnici njemačko - austrijskog koncerna WTE napustili, a nijedan cent se neće platiti za koji ne bude dokazano da je tamo uložen, kazao je predsjednik Opštine Budva, Marko Carević.

Carević: Nijedan cent se neće platiti bez dokaza o ulaganju | Radio Televizija Budva

Carević je kazao da su napuštanjem postrojenja prije dogovorenog roka partneri na projktu pokazali da ne poštuju dogovorene obaveze.

"Dobro je da građani Crne Gore i Budve vide kakvi su evropski parteneri, kojima se trči u zagrljaj ovo je prava prilika da vide kako se odnose i na kakav su način kada se satjeraju u zid i kakav je njihov alibi kada se supče sa činjenicma. Najlakše je pobjeći sa ovog porojekta, a oni su pobjegli, cijeneći da će pritiskom natjerati opštinu i građane da plaćaju njihovu korupciju na opštem nivou. Preduzeli smo sve, postorjenje će raditi, nema mjesta za paniku, kamo sreće da oni nijesu ni preuzimali to već da smo mi radili bilo bi bolje i kavlitetnije i bez milionske korupcije koja je ovdje prepozanata. Dakle ni jedan cent se neće platiti ukoliko ne bude dokazano da je tamo uložen, da li će to dokazivanje trajati godinu, dvije ili deset vidjećemo morali smo to prihvatit ne jer mi niejsmo sposobni nego jer nije način da se tako preda jedno preduzeće, ali sve će teći svojim tokom i bićemo istrajni da radimo sve što je u interesu građana Budve, a to je da se korupcija ne plati nijedan cent" kazao je Carević.

Nakon što su radnici njemačko - austrijskog koncerna WTE napustili postorjenje u Bečićima, Predsjendik opštine Budva Makro Carević uputio je zahtjev za uregntno postupanje poredjsedniku vlade Crne Gore, vrhovnom državnom tužiocu i specijalnom državnom tužiocu kao i nadležnim instutucijama.