05-02-2019

Carević otputovao na molitveni doručak u Vašington

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević otputovao je danas za Vašington gdje će se sjutra, po šezdeset sedmi put, održati Molitveni doručak.

Carević otputovao na molitveni doručak u Vašington | Radio Televizija Budva

Ovo je jedinstven događaj koji decenijama okuplja lidere, političare, biznismene iz čitavog svijeta, bez obzira na rasu, vjeru, nacionalnu ili političku pripadnost. Radi se forumu koji je ustanovljen iz želje da se na trenutak zaborave političke razlike i da se u dobroj komunikaciji, bez formalnih opterećenja, lideri iz različitih oblasti političkog, društvenog i privrednog života sastanu i razmijene informacije, namjere i platforme za djelovanje.

Doručak ima dva specijalna govornika predsjednika SAD (2019. godine će treći put to biti Donald Tramp) i jednog specijalnog gosta čiji identitet se ne otkriva prije početka događaja.

Drugi dio programa rezervisan je za bilateralne sastanke učesnika sa kongresmenima, senatorima, privrednicima i drugim značajnim zvaničnicima iz SAD.

Pored Carevića, Molitvenom doručku će prisustvovati na poziv i njegov kolega, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, kao i predstavnici državnog vrha Crne Gore.