01-05-2020

Carević: "Sea Dance" pod znakom pitanja

Ovogodišnji, sedmi po redu "Sea Dance" festival najvejerovatnije će, zbog zbog pandemije koronavirusa i trenutne ekonomske situacije biti odložen, kazao je predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Carević:

Foto: seadancefestival.me

"Prije svega, mora postojati socijalna distanca, odluke se donose shodno donešenim odlukama Vlade i NKT-a, a uzimajući u obzir da su odložene sve veće organizacije poput Olimpijade, kao i Eurosnoga, najpre moramo misliti na zdravlje naših sugrađana, i ne izlagati nikoga riziku, kako zdravstvenom tako ni nekom drugom", istakao je Carević.

Druga stvar, kako je naveo, uz direktan novac i angažovanje svih opštinskih firmi, festival poput "Sea Dance-a" Opštinu Budva košta 500.000 eura i najpre se mora voditi računa o racionalnom trošenju budžeta, posebno u trenutnoj situaciji.

"Otkazuju se mnogi investicioni i razvojni projekti ovog grada, poštujemo "Sea Dance" i pratićemo stanje u narednom periodu, kao i zdravstevnu situaciju u svijetu, a odluke će se donositi shodno mjerama Vlade Crne Gore i NKT-a", kazao je Carević.

Kako je dodao, ukoliko se steknu uslovi za održavanje festivala, najpre iz zdrastvenih razloga, o budžetu će razgovarati.

"Svakako je činjenica da bi to ovoj lošoj i nepostojećoj predsezoni značilo za turistički promet i produženje turističke sezone, ali zdravlje nam je svima u prvom planu", poručio je Carević.