08-04-2022

Carević u Banja Luci: Pozivam našu braću i sestre iz Republike Srpske da dođu u Budvu i našu Boku

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević boravi na Međunarodnom sajmu turizma u Banja Luci koji se održava od danas do 10. aprila. On je pozvao građane Republike Srpske da u narednom periodu posjete Budvu.


Foto: Opština Budva

"Budva je potpuno spremna za predstojeću turističku sezonu i svrstava se u jednu od top destinacija ne samo na crnogorskom primorju vec na čitavom Mediteranu. Crnu Goru i Republiku Srpsku vežu čvrste spone. Mi smo jedan narod i u ovim izazovnim vremenina treba da sarađujemo još intezivnije na svim poljima, od ekonomije, kulture, investicija i turizma", istakao je Carević.

Predsjednik Opštine Budva zahvalio se na organizaciji Sajma turizma.

"Koji je prijeko potreban za afirmaciju naših turističkih potencijala i da zajednički nastupamo ka inostranim tržištima i ponudimo naše turističke kapacitete. Ovom prilikom pozivam investitore iz Republike Srpske da ulažu u naše primorje i u našu Boku jer će nas to još bolje povezati", rekao je on.

Kazao je da će na sajmu turizma u Banja Luci biti potpisan sporazum o saradnji između turističkih organizacija.

"Lično, uvijek sa sa velikim emocijama sam prisutan gdje god ima Srpskog naroda, a te emocije su posebno jake kada sam u našoj Republici Srpskoj. Uvijek ću se truditi da zajednički nastupamo jer samo zajedno smo jaki i spremni da odgovorimo svim izazovima. Opština Budva i grad Banja Luka su postali gradovi pobratimi i veliko mi je zadovoljstvo i čini mi veliku čast što ćemo potpisivanjem sporazuma izmedju nasih turističkih organizacija dodatno učvrstiti našu saradnju u oblasti turizma.
Koristim ovu priliku da pozovem našu braću i sestre iz Republike Srpske da svoj ljetnji odmor provedu u Budvu i u našoj Boki gdje vas uvijek čekamo raširenih ruku", zaključio je Carević.