05-03-2019

Carević u Beču: Na međunarodnom nivou rješavamo problem sa firmom WTE

Predjsednik Opštine Budva Marko Bato Carević boravio je u Beču i tom prilikom zatražio pomoć od vladajuće Slobodarske partije Austrije i njenih predstavnika u rješavanju problema koje Opština Budva ima u poslu izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Vještici koja je puštena u rad u julu 2014. godine.



On je tokom boravka u glavnom gradu Austrije razgovarao sa šefom poslaničkom grupa i predsjednikom Slobodarske partije Austrije Johanom Udanusom, članom pokrajinske vlade i gradskim ministrom Beča Maksimilijanom Klausom, kao i savjetnikom potpresjednika partije Konstantinom Dobrilovičem.

"Pokušao sam da uradim sve što je bilo u mojoj moći i jako sam zadovoljan ovim preliminarnim sastancima sa Vladom Austrije, gdje smo htjeli da prezentujemo situaciju sa WTE-om onakvu kakva je, sa svim problemima i pritiscima koje trpimo, jer kao što sam već rekao ne želim da platimo ni jedan euro za neizvedene radove", kazao nam je Carević.

On je tom prilikom dostavio svu dokumentaciju u vezi ugovora sa austrijskim koncernom EVN i njemačkim WTE, u papirima je i slučaj korpucije koja je dokazana u iznosu od čak tri miliona eura.

"Predali smo kompletnu deokumentaciju, gdje smo posebno apostrofirali činjenicu da se radi o koruptivnom projektu, gdje su gospoda priznala da su članovi kriminalne organizacije kao i da su to potpisali i da mi sa velikim pravom na nepovjerenje gledamo sve ovo i pritom trpimo pritisak da se isplati novac, za ono što po našem mišlejnju nije odrađeno", naveo je Carević u daljem razgovoru.

On dodaje da je optimista i da će uz ogromnu podršku Ministarstva finansija i Vlade naći rješenje u cilju rješavanja ovog problema.