09-04-2021

Carević uručio zahvalnice donatorima Narodne kuhinje Budve

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević uručio je danas zahvalnice donatorima Narodne kuhinje Budve izrazivši veliku zahvalnost svim subjektima koji su podržali ovaj projekat.


Foto: portal RTV Budva/M.S.

Opština je napravila 15 zahvalnica, a na prijemu u sali SO Budva bili su prisutni predstavnici Udurežnja ugostitelja Budve, Organizacije Žena Budve, kladionice Meridian, kompanije Megapromet, NVO Miholjski Zbor, resotrana i kluba "Perla", Duckley Budva, NVO Smiješak, kao i Maja Ulićević, Slobodanka Kentera i Željko Srdanović.

"Zajedno sa vama Opština je uspjela da obezbijedi svakodnevni obrok, za koji smatramo da je minimum i da je to obaveza svih nas. Ne smijemo dozvoliti da u Budvi imamo ljude koji su gladni. To je ljudski, civilizovano.

Možda se neopravdano nazivamo metropolom, jer u metropoli bi trebalo da bude drugačije stanje. Ali, zajedno sa svima vama trudimo se da stvari idu na bolje", rekao je Carević.

On je podsjetio da je Narodna kuhinja otvorena 15. februara te da je za dva mjeseca napravljeno 3.000 obroka. Dodao je da su se privrednici, kada su donacije u pitanju, odazvali u velikom broju i da je kuhinja opremljena po najvišim standardima.

Takođe je istakao zadovoljstvo što su učenici SMŠ "Danilo Kiš" bili u prilici da spoje lijepo i korisno, na način da što su pripremajući hranu za građane u stanju socijalne potrebe ujedno obavljali i školsku praksu.

"Moramo ići dalje. Neko ko vrši vlast mora ići u pravcu da budemo humano društvo", poručio je Carević.



M.S.