07-12-2020

Carević za godinu dana primio preko 1.000 građana u svom kabinetu

Od trenutka preuzimanja dužnosti, predsjednik Opštine Budva Marko Carević otvorio je vrata za sve građane, a samo tokom prošle godine primio je preko 1.000 građana čiji su zahtjevi, molbe, problemi, podnesci uzeti u razmatranje i rješavanje u što hitnijem roku.

Carević za godinu dana primio preko 1.000 građana u svom kabinetu | Radio Televizija Budva

Foto: portal RTV Budva

Kako se navodi u Izvještaju o radu predsjednika Opštine Budva za 2019. godinu, ustanovljena je i praksa da građani u direktnoj komunikaciji sa predsjednikom Opštine mogu da iznesu svoje probleme i zahtjeve, nakon čega se isti od strane Službe predsjednika upućuju nadeležnim organima i službama na dalje postupanje i redovno povratno informisanje o postupanju.

"Stranke su uredno obavještavane ne samo o ishodu njihovog zahtjeva, već i o svakom preduzetom koraku prema organima i službama kako bi bili redovno informisani o postupanju prema njihovim zahtjevima. Uvođenjem prakse direktne komunikacije sa građanima proizvelo je detekciju mnogih slabih tačaka u načinu funkcionisanja oragna i službi lokalne uprave. Otkrivanje nedostataka u neposjedovanju kompletne dokumentacije u arhivama ili neažurnom vođenju iste, praksi učestalog kršenja procedura i nedopustivog ćutanja administracije", piše u izvještaju.

Na svim novootkrivenim slabostima u funkcionisanju se intezivno radi kako bi se otklonili nedostaci neefikasnog rada i to će predstavljati fokus rada lokalne uprave u narednom periodu, navodi se između ostalog, u Izvještaju o radu predsjednika Opštine Budva i radu organa lokalne uprave za 2019. godinu, koji će odbornici razmatrati na narednom skupštinskom zasijedanju.

Termin za prijem kod predjednika se može zakazati putem telefona 033/451-211 ili dostavljanjem pismenog zahtjeva u Kabinet predsjednika, takođe i elektronskim putem na mail adresu: predsjednik@budva.me


D.B.